Sök på Svedea.se

2016-01-28

Ny chans att få kostnadsfri utbildning för mc-kort!

För femte året i rad kan blivande hojåkare ansöka om Svedeas MC-stipendium som ger sex personer en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Årets ansökningsperiod startar i samband med MC-mässan och initiativet prisas i branschen.

Svedea inrättade MC-stipendiet 2012 för att bidra till återväxten av hojåkare. Och trots att trenden vänt och antalet nya mc-förare ökat de senaste två åren lever initiativet vidare. För femte året i rad kan blivande mc-åkare söka stipendiet som ger en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort.

– Det finns många som går i tankar om att ta mc-kort men bland annat ekonomin kan göra det svårt att komma till skott. Det känns väldigt bra att då kunna hjälpa till. Och vi hoppas att vi med MC-stipendiet kan fortsätta att göra skillnad, både för blivande hojåkare och branschen, säger Olle Molin, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

– Vi vill självklart att så många som möjligt ska få uppleva friheten på två hjul och att Svedea visar ett sådant engagemang för branschen är underbart. Vi behöver hjälpas åt för att säkra återväxten bland hojåkarna och vi ser MC-stipendiet som ett väldigt bra bidrag, säger Jesper Christensen, generalsekreterare på Sveriges MotorCyklister (SMC).

MC-stipendiet kommer i år att delas ut till sex personer och för att söka stipendiet krävs att man är minst 24 år gammal, har körkort för bil och baskunskaper i mc-körning. Intensivkursen genomförs i samarbete med BA Trafikskola och kommer att ske under två veckoslut, 20–22 maj och 3–7 juni.

Ansökan kan göras på svedea.se/mc-stipendiet från och med idag.


För mer information kontakta:
Olle Molin, produktchef för mc-försäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se

 

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram