Mc-stipendiet 2019: Årets stipendiater utsedda!

Nästan 1 900 ansökningar kom in till årets mc-stipendium. Efter en första gallring återstod tio personer som gick till final på MC Mässan på Friends Arena i januari. Efter noggranna intervjuer valde juryn ut sex personer som får varsin gratis körkortsutbildning under våren.

 

Ett stort grattis till årets mc-stipendiater!

  • Sofia Martinsson, Linköping
  • Cecilia Fager, Färjestaden
  • Jesper Tapper, Uddevalla
  • Camilla Dohm-Hansen, Billesholm
  • Julia Juréen, Stockholm
  • Joachim Skalleberg, Åkersberga

Vi vill även rikta ett tack till alla er som tagit sig tid att ansöka – lycka till på den fortsatta vägen mot mc-kort! Och kom ihåg, du som inte finns med bland namnen den här gången får en ny chans att söka framåt sensommaren.


"Om jag ska sammanfatta upplevelsen att få Mc-stipendiet och gå intensivkursen så är gemenskap och glädje orden som kommer till mig. Till dig som funderar på mc-kort – sluta fundera och bara gör det!"

Frida, mc-stipendiat 2017


Stipendiet vänder sig till dig som drömmer om ett mc-kort och vill köra motorcykel. Du ska kunna starta, stanna och växla en motorcykel och du ska ha haft körkort för bil i minst två år. Du ska även ha kört bil regelbundet under de två åren, detta för att ha den trafikvana som behövs inför intensivkursen.

Utbildningen genomförs av BA Trafikskola i Jönköping vid två utbildningstillfällen, 18-19 maj och 6-10 juni 2019. Där kör man igenom de utbildningar som måste göras för att ta mc-kort, som riskutbildning del ett och del två, och sedan tränar man intensivt på att köra motorcykelMellan utbildningstillfällena skriver du kunskapsprov på din hemort och utbildningen avslutas med körprov.

I stipendiet ingår utbildning, lån av motorcykel och personlig skyddsutrustning samt boende och mat. Resor till och från Jönköping samt kostnader för körkortstillstånd, kunskapsprov, uppkörning och tillverkning av nytt körkort ingår ej. 

En jury bestående av representanter från Svedea och BA Trafikskola utser tio finalister som får komma till MC-mässan 2019 i Stockholm. Där intervjuas finalisterna och juryn utser slutligen sex stipendiater som får ta del av mc-stipendiet.

Läs mer:

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.