Mc-stipendiaterna 2020 är utsedda!

Juryn har fått jobba extra hårt i år för att ta sig igenom alla 2 299 ansökningar som strömmat in till Mc-stipendiet. Nu kan vi säga stort grattis till sex stycken mycket värdiga mottagare!

Carolina Hult får ett glädjande samtal från Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea. Hon är en av de utvalda som får ta del av Mc-stipendiet 2020!

Carolina Hult får ett glädjande samtal från Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea. Hon är en av de utvalda som får ta del av Mc-stipendiet 2020!

Rekordmånga sökte Sveriges populäraste mc-stipendium

För nionde året i rad ger Svedea sex hojälskare möjligheten att få en kostnadsfri körkortsutbildning. Och intresset var rekordstort – 2 300 ansökningar! Vi säger stort grattis till 2020 års stipendiater:

  • Linnea Viktorsson, Eksjö
  • Malin Eriksson, Uppsala
  • Eric Seenivasagam Berglund, Södertälje
  • Kenny Larsen, Växjö
  • Carolina Hult, Hyllinge
  • Jennie Hovbrandt, Vallentuna

Utbildningen skjuts fram till nästa år
Lika glada och stolta som vi är över våra sex nya stipendiater, lika ledsna är vi över att tvingas skjuta fram utbildningen till 2021 på grund av coronaviruset. Det innebär tyvärr att vi av praktiska skäl inte kommer att kunna genomföra det ordinarie Mc-stipendiet nästa år. Tråkigt, men att genomföra två intensivutbildningar för mc-kort samma år är inte genomförbart. Vi återkommer med mer information när situationen klarnar.

Stipendireglerna hittar du här.


"Om jag ska sammanfatta upplevelsen att få Mc-stipendiet och gå intensivkursen så är gemenskap och glädje orden som kommer till mig. Till dig som funderar på mc-kort – sluta fundera och bara gör det!"

Frida, mc-stipendiat 2017


Vanliga frågor och svar

Stipendiet vänder sig till dig som drömmer om ett mc-kort och vill köra motorcykel. Du ska kunna starta, stanna och växla en motorcykel och du ska ha haft körkort för bil i minst två år. Du ska även ha kört bil regelbundet under de två åren, detta för att ha den trafikvana som behövs inför intensivkursen.

Utbildningen genomförs av BA Trafikskola i Jönköping vid två utbildningstillfällen. Där kör man igenom de utbildningar som måste göras för att ta mc-kort, som riskutbildning del ett och del två, och sedan tränar man intensivt på att köra motorcykelMellan utbildningstillfällena skriver du kunskapsprov på din hemort och utbildningen avslutas med körprov.

I stipendiet ingår utbildning, lån av motorcykel och personlig skyddsutrustning samt boende och mat. Resor till och från Jönköping samt kostnader för körkortstillstånd, kunskapsprov, uppkörning och tillverkning av nytt körkort ingår ej. 

En jury bestående av representanter från Svedea och BA Trafikskola utser tio finalister. Efter intervjuer med finalisterna utser juryn slutligen sex stipendiater som får ta del av Mc-stipendiet.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.