Sök på Svedea.se

2019-06-12

Mc-stipendiet ledde till full pott i körkort!

Svedea vill att fler ska få möjlighet att uppleva glädjen på två hjul. Det är bakgrunden till att man instiftade Mc-stipendiet 2012. Sedan dess har ett femtiotal körkortssugna fått se sin dröm gå i uppfyllelse, de senaste nu i helgen.

För åttonde gången har Svedea och BA Trafikskola anordnat en kostnadsfri intensivutbildning för mc-körkort. Utbildningen genomfördes vid två tillfällen i Jönköping, 18-19 maj och 6-10 juni 2019. Uppkörning skedde sista dagen och alla stipendiater klarade sig galant.

– Det finns ett väldigt stort intresse för att ta mc-kort, men det är inte alltid så lätt att få ihop det med ekonomi, ledighet och någon att köra med. Eftersom vi gärna vill ge tillbaka något till de branscher vi är verksamma inom är Mc-stipendiet och den utbildning som ingår ett bra sätt att hjälpa fler hojälskare ut på vägarna, säger Stefan Karlsson, produktchef mc-försäkring på Svedea.

Mc-stipendiet 2019 hade nästan 1 900 ansökningar som efter en första gallring resulterade i 10 "finalister". Av dessa valde representanter från BA Trafikskola och Svedea ut sex personer som fick genomföra utbildningen. Men Mc-stipendiet rymmer mer än undanmanövrar, inbromsningar och teori. Vänskapen och sammanhållningen mellan stipendiaterna är betydande inslag.

– Jag fick sitta bakpå pappas mc redan till dagis. Det har blivit en hel del övningskörning tidigare och med Mc-stipendiet dök möjligheten att ta körkort upp. Första helgen var nervös, men vi blev väldigt väl mottagna av trafikskolan. Och vilket fantastiskt gäng! Har aldrig varit i en grupp som klickade så snabbt. Total lycka när vi fixade det allihop! säger Sofia Martinsson från Linköping, en av de nyblivna mc-kortsinnehavarna.

För alla körkortssugna mc-entusiaster kommer en ny chans att söka Mc-stipendiet redan under sensommaren.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram