Sök på Svedea.se

2017-06-19

Många på kö när Svedea hjälper mc-förare ut på vägarna

Nästan 1 500 ansökte till Svedeas MC-stipendium 2017. I veckan som gick var det uppkörning för årets sex deltagare. Det är nu sjätte året i rad som stipendiet bidragit till fler mc-förare på vägarna – hittills är det drygt 30 personer som fått sina drömmar om ett mc-körkort uppfyllda.

Svedea, specialisten på mc-försäkring, har en tydlig ambition – att aktivt bidra till de branscher man verkar inom. Ett exempel på detta är Mc-stipendiet som inrättades redan 2011 för att främja tillväxten av nya hojåkare.

– Trenden för återväxt av mc-förare har vänt sedan stipendiet inrättades men det finns fortfarande många som skulle vilja men inte har möjlighet att ta mc-kort. Det kan vara ekonomin som ställer till det eller att man har svårt att hitta någon att köra med. Vi vill göra det vi kan för att fler ska få uppleva glädjen på två hjul, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Stipendiet som numera är att betrakta som något av en institution har hittills hjälpt drygt 30 personer ut på vägarna. Och intresset är stort – över åren har ca 4 500 ansökningar kommit in och bara i år ansökte nästan 1 500 personer till de sex platserna. Årets stipendiater har nyligen avslutat sin intensivkurs och fyra stycken är redan klara med sina mc-kort.

– Det har varit en helt otrolig resa som resulterade i ett mc-kort. Svedea och BA Trafikskola har levererat över alla förväntningar om och om igen. Får du chansen så tveka inte en sekund, det är ett minne för livet, säger Kristofer Fasth, en av årets stipendiater.

– Jag känner stor tacksamhet över att jag fått den här möjligheten – vi har lärt oss oerhört mycket på kort tid. Tillsammans har vi övat, svettats, erövrat nya kunskaper och stöttat varandra i vår strävan mot vårt gemensamma mål. Det har varit magiskt från början till slut, säger Emelie Hallberg, en av årets stipendiater.

Nästa ansökningsperiod för Mc-stipendiet öppnar i samband med MC-mässan 2018.

 

För mer information kontakta:
Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring, 08-790 03 17, stefan.karlsson@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram