Sök på Svedea.se

2020-04-01

Hundägare delar på Hundstipendiet värt 50 000 kronor

För femte året i följd uppmuntrar Svedea landets hundägare att utvecklas med sina hundar med hjälp av Hundstipendiet. Bland årets stipendiater finns bland andra matte Linda med hunden Elvis som får bidrag för att kunna hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter att lära sig läsa.

Hundstipendiet instiftades för fem år sedan med syftet att stötta och uppmuntra hundägare att förbättra relationerna till sina fyrfota familjemedlemmar, men även att utveckla hundarna inom olika områden. Bland årets stipendiater finns stor variation bland motiveringarna – stipendierna ska användas för till exempel agility, vallning, assistanshund och jaktträning.

Elvis – blivande skolhund

Linda Bergfelt i Älvängen tre mil från Göteborg har en berner sennen som lystrar till namnet Elvis. Han är snart två år och har en spännande karriär framför sig. Tillsammans med matte Linda är planen att hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter att lära sig läsa. Elvis är på god väg, men behöver tillsammans med matte först bli ett certifierat skolhundsteam innan han kan hjälpa till i skolan.

– Jag kände mig så stolt och tacksam när jag fick beskedet att vi fått del av Hundstipendiet bland nästan 900 sökande! Det ger mig möjligheten att få satsa på något jag verkligen brinner för – att stötta barn med läsningen. Läs- och skrivförmågan är själva grunden för att kunna tillgodogöra sig all undervisning, så stipendiet kommer verkligen till nytta, säger Linda.

– Vi märker tydligt hur intresset för Hundstipendiet växer år för år och det känns kul att få bidra till att hundar och deras ägare kan utvecklas tillsammans. Extra stimulerande är det när våra stipendiater på sikt kan göra något för samhället, som i Lindas och Elvis fall, säger Charlotta Bryskhe, juryansvarig för Hundstipendiet på Svedea.

Samtliga hundstipendiater 2020 finns här.

För mer information kontakta:

Charlotta Bryskhe

Juryansvarig Hundstipendiet

072-083 25 59 Charlotta.Bryskhe@svedea.se

Facebook

Instagram