Sök på Svedea.se

Svedeas skoterfond delar ut 250 000 kronor till åtta skoterklubbar.

Svedeas skoterfond delar ut 250 000 kronor till åtta skoterklubbar.

2024-03-26

Åtta skoterklubbar får dela på 250 000 kronor!

Skoterfonden är Svedeas bidrag till ett livskraftigt skoterliv i Sverige. Nu har en jury utsett åtta klubbar som får dela på en kvarts miljon kronor för lokala projekt i skoterland.

Skoterklubbarna och deras medlemmar gör enastående insatser för svenskt skoterliv. Förutom att underhålla tusentals mil skoterled, ser de till att det finns värmestugor, rastplatser och vindskydd och annat som förhöjer upplevelsen för alla skoterälskare.

– Många inser nog inte hur mycket tid och möda dessa skoterentusiaster lägger ner för oss som älskar att köra skoter. Man måste komma ihåg att skoterklubbarna i stort sett saknar kommunala bidrag och lever på medlemmarnas engagemang. Detta vill vi uppmuntra med Skoterfonden, säger Andreas Stormfjäll, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

Årets mottagare av Skoterfondens projektbidrag

I år ansökte 143 skoterklubbar om projektbidrag ur Skoterfonden. Efter det tuffa juryarbetet att välja bland många välmotiverade ansökningar enades om följande klubbar:

  • Bastuträsk Skoterklubb
  • Drakabergets Skoterklubb
  • FSF Nord Gällivare
  • MK West Skoter Wermland
  • Rallarledens Skoterklubb
  • Storåns Skoterklubb
  • Upplands Skoterklubb
  • Övrebygdens Skoterförening

– Stort grattis till årets mottagare säger vi på Svedea! Det blir spännande att följa hur projekten fortlöper och vi ser fram mot att se resultaten så småningom. Sen vill jag också rikta ett tack till alla klubbar som sökt, men inte nådde ända fram den här gången. Nästa år är det kanske er tur, avslutar Andreas Stormfjäll.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta landets skoterklubbar i deras arbete med att underhålla leder, bygga värmestugor och utveckla säkerheten för alla som älskar skoteråkning. Fonden omfattar totalt 1 miljon kronor fördelat på 750 000 kronor i ledbidrag och 250 000 kronor i projektbidrag.

Läs mer om Skoterfonden här.

För mer information kontakta:

Andreas Stormfjäll

Affärsansvarig snöskoter och ATV

070-382 85 45 andreas.stormfjall@svedea.se

Facebook

Instagram