Sök på Svedea.se

162 skoterklubbar delar på 750 000 kronor ur Skoterfonden.

162 skoterklubbar delar på 750 000 kronor ur Skoterfonden.

2023-12-18

750 000 kronor i ledbidrag till skoterklubbar!

Som en del av Skoterfonden bidrar Svedea varje år med trekvarts miljon kronor i ledbidrag. I år fördelas det på 162 klubbar och 2 599 mil skoterled, motsvarande Sverige från norr till söder 16 gånger!

För tolfte året i följd stöttar Svedea landets skoterklubbar med bidrag ur Skoterfonden. En del utgörs av 750 000 kronor som är till för att hålla våra leder i gott och säkert skick för alla skoterälskare.

– Utan skoterklubbarnas fantastiska arbete hade skoterlivet blivit både tråkigare och farligare. Tack vare allt jobb klubbmedlemmarna lägger ner av sin fritid har vi skoterleder i toppskick som bara ligger och väntar på oss skoterälskare. Det är dessa kämpar vi vill stötta med Skoterfondens ledbidrag, säger Andreas Stormfjäll, affärsansvarig snöskoter på Svedea.

Sverige upp och ner 16 gånger

Det är svårt att greppa sträckan skoterklubbarna underhåller. Men 2 599 mil motsvarar en skotertur från Treriksröset och Smygehuk 16 gånger (bara underlaget tillåter).

– Sträckan som klubbarna underhåller med besiktning, sladdning och röjning är svindlande. Jobbet de gör är beundransvärt och värt all uppskattning de kan få, det behövs bland ekonomiskt pressade skoterklubbarna. Jag vill passa på att nämna den andra delen av Skoterfonden, projektbidraget, vilket klubbarna kan börja söka under februari, avslutar Andreas Stormfjäll.

Skoterklubbarna som får ledbidrag

Här finns hela listan.

Fakta om Skoterfonden
Skoterfonden omfattar totalt en miljon kronor och består av två delar – ledbidrag och projektbidrag. Ledbidraget om 750 000 kronor avser underhåll av skoterleder och projektbidraget om 250 000 kronor avser projekt som till exempel uppförande av raststuga, uppsättning av ledkryss och inköp av säkerhetsutrustning. Skoterfondens projektbidrag öppnas för ansökningar under februari 2024. Mer information finns på Skoterfonden.

För mer information kontakta:

Andreas Stormfjäll

Affärsansvarig snöskoter och ATV

070-382 85 45 andreas.stormfjall@svedea.se

Facebook

Instagram