Sök på Svedea.se

2021-12-20

750 000 kr till Sveriges skoterleder!

Välskötta skoterleder är en förutsättning för att landets skoterälskare ska kunna njuta av sin passion. Det är bakgrunden till att Svedea instiftade Skoterfonden som i år stöttar 167 skoterklubbar i arbetet med att underhålla 2 817 mil skoterled.

Intresset för Skoterfondens ledbidrag om 750 000 kronor var rekordstort i år. Aldrig förr har så många klubbar sökt för så många mil skoterled. Bidraget syftar till att stötta de skoterklubbar som drar ett tungt lass för att hålla våra skoterleder i gott och säkert skick.

– Det tål att upprepas: Skoterklubbarna gör ett hästjobb med att röja, sladda och kontrollera landets skoterleder för att skoteråkare ska kunna njuta av åkningen. Utan deras outtröttliga slit med knappa medel och ofta med privat utrustning hade skoterlivet varit så mycket fattigare, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

167 skoterklubbar och 2 817 mil led

Under ansökningsperioden 1–30 november sökte 167 klubbar bidrag för sammanlagt 2 817 mil skoterled. För att få lite perspektiv motsvarar den sträckan hela Sveriges längd från norr till söder 18 gånger!

– Redan förra året var vi överraskade över antalet klubbar och mil skoterled. I år har antalet klubbar som sökt ledbidrag ökat med 20 %, vilket är helt fantastiskt. Samtidigt är det ett väldigt tydligt tecken på att klubbarna verkligen är i behov av ekonomisk stöttning. Vi är glada att vi med Skoterfonden kan hjälpa dem som håller hela skotervärlden vid liv, säger Stefan Karlsson.

Skoterklubbar som får ledbidrag 2021

Här kan du läsa hela listan.

Läs mer om Skoterfonden här.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Affärsansvarig snöskoter, atv och mc

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram