Jakthundsförsäkring

På Svedea tycker vi att det är självklart att din hund ska ha en bra försäkring när ni är ute och jagar. Därför erbjuder vi nu en jakthundsförsäkring för dig som har ett statligt jaktkort och jagar eller tränar inför jakt med din hund. Och är du medlem i Jägarnas Riksförbund (JRF) får du 5 procents rabatt på försäkringen. Jämför oss gärna med andra!

Anpassad för hundar som jagar

Vi vet vad som krävs av en jakthund – och vi vet också att en vanlig hundförsäkring kan innehålla delar som inte är aktuella för en jakthund. Därför har vi tagit fram en särskild anpassad jakthundsförsäkring för att du ska få en riktigt bra försäkring till ett bra pris. Försäkringen kan du köpa om du har ett statligt jaktkort och äger en jakthundsras eller en blandras avsedd för jakt. Hunden ska vara mellan 6 veckor och 8 år gammal och användas i praktisk jakt eller stå under utbildning för jakt.

Läs mer

Upp till 60 000 kr i ersättning

Försäkringen ersätter olycksfall och vanliga sjukdomar som kan drabba din hund och du kan få upp till 60 000 kronor i ersättning per försäkringsår. Du kan bland annat få ersättning för olycksfall och vanliga sjukdomar, receptbelagd medicin och rehabilitering upp till 6 000 kronor samt CT- och MR-undersökning upp till 5 000 kronor.

Försäkring med fri flytträtt

Självklart har jakthundsförsäkringen precis som våra andra djurförsäkringar fri flytträtt. Det innebär att du tryggt kan byta bolag även om din hund tidigare varit sjuk eller skadad – utan att det påverkar ditt försäkringsskydd. Kraven är att hunden har en försäkring vid flytten och är fullt frisk.

Läs mer

Fria veterinärvårdsbesök hos FirstVet

Som kund hos Svedea har du nu fri tillgång till den digitala veterinärkliniken FirstVet! Ladda ner deras app och skapa ett konto så är du förberedd om du behöver snabb hjälp i veterinärmedicinska frågor.

Läs mer

Komplettera med liv- och användbarhetsförsäkring

Till veterinärvårdsförsäkringen kan du köpa till en livförsäkring där användbarhetsförsäkring ingår. Det innebär att du kan få ersättning om din jakthund dör, måste avlivas eller försvinner under jakt och om din hund av medicinska skäl inte längre kan jaga. Värdet på livförsäkringen kan du höja allt eftersom din hund meriterar sig. Du kan teckna försäkringen för hund som har fyllt sex veckor men ännu inte fyllt nio år.

Ingen självrisk vid vildsvinsskada

Från och med den 1 februari behöver du inte betala någon självrisk om din hund skadats av vildsvin, oavsett om hunden burit en skyddsväst eller inte.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

 

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.