Hundförsäkring för dig som jagar

PuL
Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss Våra ombud

På Svedea tycker vi att det är självklart att din hund ska ha en bra försäkring när ni är ute och jagar. Därför erbjuder vi nu en prisvärd jakthundsförsäkring för dig som är medlem i Jägarnas Riksförbund.

Anpassad för hundar som jagar

Vi vet vad som krävs av en jakthund – och vi vet också att en vanlig hundförsäkring kan innehålla delar som inte är aktuella för en jakthund. Därför har vi nu tagit fram en särskild anpassad jakthundsförsäkring för att du ska få en bra försäkring utan att behöva betala för mycket. Försäkringen kan du köpa om du är medlem i JRF och din hund är mellan 6 veckor och 7 år gammal och används i praktisk jakt eller står under utbildning för jakt.

Upp till 40 000 kr i ersättning

Försäkringen ersätter olycksfall och vanliga sjukdomar som kan drabba din hund och du kan få upp till 40 000 kronor i ersättning per försäkringsår. Du kan bland annat få ersättning för: - olycksfall och vanliga sjukdomar - receptbelagd medicin och rehabilitering upp till 6 000 kronor - CT- och MR-undersökning upp till 5 000 kronor

Livförsäkring ingår

I försäkringen ingår en livförsäkring. Genom den kan du få upp till 12 000 kronor i ersättning om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Hunden behåller samma livbelopp upp till 10 års ålder. Du kan även få ersättning om din hund inte längre kan utföra sitt arbete som jakthund.

Försäkring med fri flytträtt

Självklart har jakthundsförsäkringen precis som våra andra djurförsäkringar fri flytträtt. Det innebär att du tryggt kan byta bolag även om din hund tidigare varit sjuk eller skadad – utan att det påverkar ditt försäkringsskydd. Kraven är att hunden har en försäkring vid flytten och är fullt frisk.

Läs mer

Samarbete med Jägarnas Riksförbund

Vi samarbetar med Jägarnas Riksförbund (JRF) för att de som jagar och fiskar ska få en försäkring anpassad efter sina behov. Som medlem i JRF kan du teckna vår jaktförsäkring men du får också en förmånlig medlemsförsäkring som bland annat kan ge ersättning om du skadas i en olycka eller om din hund blir skadad av ett rovdjur.

Vill du veta mer?

Om du vill få mer information eller vill köpa försäkringen, kontakta våra ombud Jimmy eller Sofie eller ring oss på 0771-160 190 så hjälper vi dig!

Läs mer

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 8.75 och 12 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt