Anmäl din skada

Välj vilken typ av skada du drabbats av och anmäl den genom att skicka in en skadeblankett. Om du har några frågor eller vill ha hjälp med din anmälan, ring oss på 0771-160 190 vardagar 8–17.

Du kan fylla i skadeblanketten på datorn och mejla den till djurskador@svedea.se, men du behöver spara ner blanketten på datorn innan du fyller i den. Det går även bra att skriva ut och fylla i skadeblanketten. Den ska då skickas till:

Svedea
Djurskador
Box 3489
103 69 Stockholm

Livskada och förlorad avel

Om du har en livförsäkring och din hund har försvunnit, dött eller blivit avlivad. Eller om du har avelsförsäkring och vill söka ersättning för förlorad avelsförmåga.

 Ladda ner skadeblankett

 

Påkörd hund

Om din hund har skadats eller avlidit på grund av att den blivit påkörd. 

 Ladda ner skadeblankett

Reseförsäkring

Om du vill anmäla en skada kopplad till reseförsäkringen, det vill säga om du vill ha ersättning för av- eller ombokningskostnader eller för vård av exotisk sjukdom för din hund.

 Ladda ner skadeblankett

Förlorad användbarhet

Om du har en användbarhetsförsäkring och vill söka ersättning för förlorad användbarhet. 

 Ladda ner skadeblankett

Anmäla veterinärvårdsskada

Vill du få ersättning för veterinärvård behöver du bara skicka in de kvitton du fått från veterinären eller receptspecifikationen du fått från apoteket. Innan du skickar in dina kvitton fyller du antingen i rutan ”Försäkringstagarens uppgifter för skadeanmälan” eller märker dina kvitton med försäkringsnummer eller personnummer och hundens namn. Bifoga även ett kontonummer dit du vill ha eventuell ersättning.