Anmäl din skada

Välj vilken skada du drabbats av och anmäl den här på webben. Har du några frågor är du välkommen att ringa skadeavdelningen på 0771-160 190, vardagar kl. 08–17.

Ersättning för veterinärvårdskostnader 

Här gör du en anmälan när du vill få ersättning för veterinärvårdskostnader. Antingen om din hund har drabbats av en ny skada eller om du vill komplettera en tidigare anmäld skada med nya uppgifter.

Anmäl en ny skada
Komplettera en pågående skada

Ersättning för livskada, förlorad avel eller andra skador 

Här gör du en anmälan om du har en livförsäkring och din hund har avlidit, försvunnit eller blivit påkörd. Anmälan gäller även dig som har en avelsförsäkring och hunden har förlorat avelsförmågan. Detsamma gäller dig som har en användbarhetsförsäkring och vill söka ersättning för förlorad användbarhet.

Anmäl en ny skada

Om du vill direktreglera 

Med direktreglering sköts försäkringsärendet direkt på djursjukhuset och du slipper ligga ute med pengar för veterinärbesöket  -  vi på Svedea betalar din ersättning direkt till djursjukhuset eller kliniken. Du betalar bara din självrisk och de delar av behandlingen som inte ingår i försäkringen. Så här gör du

FirstVet

FirstVet är en digital veterinärklinik där du får hjälp med enklare undersökningar av din hund. Besöken sker via video i din mobil, surfplatta eller dator. När du bokar ett besök anger du enkelt Svedea som försäkringsbolag och fyller i ditt försäkringsnummer så kostar besöket ingenting extra. Här kan du läsa mer om veterinärvårdsbesök hos FirstVet.