Kan du hitta en bättre jakthundsförsäkring?

På Svedea älskar vi hundar, och extra hängivna är vi när det gäller jakthundar. Därför har vi tagit fram en jakthundsförsäkring som är något utöver det vanliga.

Priset på en försäkring bestäms av de risker och kostnader som förknippas med det som ska försäkras. Eftersom jakthundar är friska och starka hundar, kan vi erbjuda en jakthunds­försäkring till ett riktigt bra pris.

En försäkring för jakthundar och jägare

Svedeas jakthundsförsäkring är speciellt anpassad för jakthundar och ger extra trygghet åt både hunden och dess ägare. Försäkringen ersätter bland annat rehabilitering och förlorad användbarhet utan extra tillägg.

Försäkringen är till för dig som har statligt jaktkort och äger en hund som är avsedd för jakt och också används för jakt, eller utbildas för jakt. Försäkringen erbjuds även i samarbete med Jägarnas Riksförbund, och som medlem har du rätt till en rabatt som gör din jakthunds­för­säkring ytterligare något billigare.

 

Gäller för både sjukdom och olycksfall

Försäkringen gäller inte bara olycksfall utan även vanliga sjukdomar som kan drabba din hund. Nu har vi dessutom höjt ersättningsbeloppet till 60 000 kronor. Du kan även få ersättning för receptbelagd medicin och rehabilitering upp till 6 000 kronor och CT- och MR-undersökning upp till 5 000 kronor. Du får också ersättning om hunden får tandskador på permanenta tänder.

Veterinärvårdsbesök hos FirstVet ingår

Svedea var först med att erbjuda digitala veterinärbesök som en del i hundförsäkringen. Det innebär att du enkelt kan få kontakt med en veterinär via mobil, surfplatta eller dator. Utan extra kostnad kan du få en veterinär på tråden här och nu, du kan rådgöra med en kunnig person om hundens tillstånd, och du kan använda mobilens kamera för att visa veterinären hundens skador eller symtom.

Tack vare den här tjänsten slipper du den svåra avvägningen om ni ska åka till veterinären eller avvakta. Du slipper de onödiga veterinärbesöken. Försäkringen blir tryggare och billigare, för både dig och oss. Läs mer om FirstVet här.

Livförsäkring med inbyggd användbarhetsförsäkring

Utöver veterinärvårdsförsäkringen ingår också en livförsäkring för din jakthund. Den garanterar att du får ersättning för hundens ”livvärde” när den dagen kommer. Livvärdet beror på hundens ras och stamtavla och meriter. I livförsäkringen ingår även en användbarhetsförsäkring som ger dig ersättning om hunden inte längre kan jobba.

Så fungerar användbarhetsförsäkringen

Livförsäkringen i Svedeas jakthundsförsäkring innefattar ett moment som kallas användbarhetsförsäkring. Det innebär att du kan få ersättning om hunden inte längre kan sköta sina arbetsuppgifter. Om din jakthund blir sjuk eller skadas på ett sådant sätt att den inte längre kan tjänstgöra som jakthund, men ändå är vid liv och kan fortsätta att fylla sin roll som sällskapshund, då kan du få ersättning för ”förlorad användbarhet”. I så fall betalas hela livvärdet i hundens livförsäkring ut i förväg, som om hunden hade avlidit. Det här gäller förstås under förutsättning att hunden inte längre används vid jakt, och det medför att livförsäkringen är förbrukad. 

Vad kommer din jakthundsförsäkring att kosta?

Hos Svedea är det lätt att få svar. Skriv in dina uppgifter på den här sidan. Du får veta priset på din jakthundsförsäkring inom några sekunder.

Vi tror ju att vi har den bästa hundförsäkringen för jakthundar, men jämför gärna vår hundförsäkring med andra. Om du har frågor är du alltid välkommen att ringa vår kundtjänst på 0771-160 190