Shih tzu

Shih tzu är en glad, livlig och sällskaplig ras i dvärghunds­klassen som passar bra som familjehund. I sitt hemland Tibet sågs den som en helig hund som kunde skydda mot onda andar.

Shih tzu

Försäkra shih tzu

Hundförsäkringen från Svedea är som gjord för en pigg och långlivad hundras som shih tzu. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har fri tillgång till FirstVet, veterinären på webben. Jämför gärna med andra hundförsäkringar.

Se pris på hundförsäkring

Om shih tzu

Shih tzu är en av de äldsta hundraserna och kommer ursprungligen från Tibet. Där sågs den som en helig hund vilken ansågs skydda mot onda andar. Rasen kom till Storbritannien i början på 1930-talet och den fick en egen brittisk standard några år senare. Shih tzu är en glad och livlig ras och en utpräglad sällskapshund som trivs bra ihop med både familjemedlemmar och andra hundar.

Shih tzus storlek och utseende

Rasen är en dvärghund med en mankhöjd på max 27 cm och vikt på 4,5–8 kg. Den har en robust kropp och är stark och spänstig. Typiska drag för shih tzu är en lång och tät päls som består av täckhår och underull. Den har långt hår på huvudet som bör sättas upp i tofs för att inte störa hundens syn. Enligt rasstandarden är alla färger tillåtna och den finns också i många olika färger, ofta med något inslag av svart.

Hälsa och skötsel

Shih tzu uppnår liksom många andra småraser hög ålder och kan bli upp till 16 år gammal. Den är väldigt sällskaplig och tycker inte om att bli lämnad ensam någon längre stund. Pälsen bör vårdas omfattande och regelbundet, helst varje dag. Däremot är shih tzu en hundras som inte fäller.

Läs gärna mer om shih tzu hos SKK, Svenska Kennelklubben.

 

Vad kostar det att försäkra min shih tzu?

Hundras
event
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.