Cocker spaniel

Cocker spaniel är en tillgiven, lekfull och aktiv ras och en av världens mest populära sällskapshundar. Det är en allsidig ras som gillar att hänga med på det mesta, gärna olika hundsporter.

Cocker spaniel är en sportig och aktiv sällskapshund

Försäkra cocker spaniel

Hundförsäkringen från Svedea är som gjord för en frisk och långlivad hundras som cocker spaniel. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Se pris på hundförsäkring

Om cocker spaniel

Cocker spaniel är en engelsk hundras som ursprungligen användes vid jakt på fågeln morkulla, woodcock på engelska. Rasen är kelig, vänlig, har lätt för att lära och kommer ofta väl överens med andra hundar. Cocker spaniel är en av världens populäraste sällskapshundar men det är också en aktiv ras som gärna är tillsammans med sin ägare. Det är en ovanligt allsidig ras som gillar att hänga med på det mesta. Hundsporter som agility, lydnad och viltspår är ofta uppskattade aktiviteter för cocker spaniel.

Cocker spaniels storlek och utseende

Rasen är medelstor med en mankhöjd på 38–41 cm och vikt på 13–15 kg. Karaktäristiska drag för rasen är de stora hängande öronen och den markerade pannan. Cocker spaniels päls är av silkestyp och finns i många olika färger och färgkombinationer. Enligt rasstandarden från 1902 får cocker spaniel förekomma i alla färger.

Hälsa och skötsel

12–15 år. Pälsen behöver trimmas 4–6 gånger per år, men rasen kräver kamning och borstning minst en gång per vecka. Päls runt tassar och hörselgångar måste dock hållas efter oftare. Pälsvården blir lättare att sköta med regelbundna bad varannan vecka, men red ut eventuella tovor först. Använd gärna hårtork efter baden.

Läs gärna mer om cocker spaniel hos SKK, Svenska Kennelklubben.

 

Vad kostar det att försäkra min cocker spaniel?

search
;
Sök hundras
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Ditt personnummer