Sök på Svedea.se

En Australian Shepherd med en trefärgad päls hoppar över ett hinder med flerfärgade ringar under en agilitytävling

Hundkurser – vilken passar min hund bäst?

Funderar du på att välja en hundkurs? Idag finns ett stort utbud att välja mellan för många smaker. Men ibland kan det vara svårt att veta vilka kurser som passar bäst för dig och din hund. Därför har vi samlat några tips som är bra att tänka på när din hund blir kurssugen!

Varför gå på hundkurs?

Om du vet hur du ska hantera din hund så blir ni båda tryggare. Tränar du din hund får ni dessutom en djupare kontakt och en bättre relation. Hunden mår då bra och bli mer harmonisk. Ju mer du övar med hunden desto duktigare och gladare blir den!

Efter de första stegen

Även om du inte är intresserad av hundträning generellt, så bör du ta din unga hund på ett par grundkurser för att lära hunden det viktigaste som krävs för att klara sig i världen. 

Är din hund generalist eller specialist?

När du och din hund sedan känner sig mogna för nya utmaningar så väljer du kurs bäst utifrån din hunds ålder, och om du vill att hunden ska träna något specifikt och vilket kursutbud som din närmaste hundklubb har. 

Brukshundsklubbens utbud av hundkurser

Kursutbudet är som sagt brett för dig som vill utveckla dig och din hund. Titta på hundklubbarnas utbud och fråga, de hjälper dig gärna! Du kan även välja att utbilda din hund att arbeta som t ex räddningshund eller mögelhund, men då är det bra om hunden redan genomgått grundkurserna innan. Hundar är flockdjur som gärna gör vad majoriteten gör. En hundkurs är alltså ett utmärkt tillfälle för hunden att lära sig genom att lära och härma. 

Facebook

Instagram