Sök på Svedea.se

En man med blå skjorta

Så gick det sedan för Blerim

Blerim blev vår stipendiat år 2022 och fick 100 000 kronor i bidrag från Svedea som hjälp på vägen för att fortsätta utvecklas som egenföretagare. Vi har frågat honom om hur tiden efter Småföretagarstipendiet har varit.

Hur har det gått sen du fick Småföretagarstipendiet?

– Det har gått väldigt bra, både i min roll som företagsutvecklare i Halland – men också för cykelbutiken. Vi har växt kraftigt sedan jag tog över en annan butik och kan nu erbjuda ett bredare sortiment med allt från mopeder till gräsklippare. Men att renovera och ge nytt liv åt gamla cyklar kommer alltid att vara viktigt för mig. Det är fortfarande kärnverksamheten för cykelbutiken – vi vill ge alla möjligheten att skaffa en cykel!

Hur har du använt stipendiesumman på 100 000 kronor?

– Jag har dels använt dem för att ombilda företaget från enskild firma till aktiebolag och kommer också att gå en kurs i styrelsearbete. Vi har även investerat i ett nytt kassasystem och köpt nya verktyg, vilket underlättar mycket för mina anställda. Sen har jag också skänkt en summa till Majblomman som jag tycker gör ett fantastiskt jobb, det var väldigt uppskattat.

Vad är ditt bästa tips till andra företagare?

– Att bygga ett starkt team med personalen, det är de som avgör företagets framgång. Sen vill jag nämna Småföretagarstipendiet. Bara att söka stipendiet fick mig tänka till och gav mig värdefulla insikter. Varför startade jag min verksamhet, vart ville jag och hur skulle jag ta mig dit? Den processen har dessutom givit mig mycket i min roll som företagsutvecklare med en ökad förståelse för andras verksamheter.

– Att ha varit med på den här stipendieresan med den uppmärksamhet vi fått har varit ovärderligt! Jag vill verkligen uppmana alla att söka!

Facebook

Instagram