Cykelvård i Laholm utsedd finalist

Blerim Rrahmani och företaget Cykelvård i Laholm är 2022 års tredje finalist i Småföretagarstipendiet. Återvinning av cyklar utgör kärnan i verksamheten där begagnade cyklar rustas upp och får nytt liv innan de säljs vidare – för att alla ska ha råd med en cykel.

När Blerim Rrahmani var liten hade hans familj inte möjlighet att köpa en cykel åt honom. Redan då föddes drömmen om att en dag kunna hjälpa andra i samma situation och en beslutsamhet om att inget barn ska behöva känna så som han gjorde väcktes till liv.

– När sedan min 62-åriga pappa blev arbetslös och fick svårt att hitta nytt jobb bestämde jag mig. Jag skulle fullfölja min dröm som jag haft sen barnsben, hjälpa min pappa och samtidigt hjälpa andra. Vi öppnade Cykelvård i Laholm år 2019 och har vuxit stadigt sedan dess. Jag har också kunnat anställa ytterligare en medarbetare, en person som har haft det svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vi har även ett samarbete med Majblomman så att fler barn ska få möjlighet att cykla.

Ett hållbart företag som gör riktig nytta i vardagen

Tidigare har Blerim drivit ett taxibolag. Innan dess arbetade han inom industrin i över tjugo år, där han började sin bana som operatör och avslutade som produktionschef. Att utveckla människor, verksamheter och att skapa goda relationer ser han både som sina största styrkor och drivkrafter. Blerim vill inspirera fler att våga följa sina drömmar. Parallellt med företaget Cykelvård i Laholm arbetar han därför med att utveckla företag i Halland på TEK Kompetens i Halmstad.

Nyligen har Blerim tagit över Jonnes Cykel o Motor i Laholm, där ägarna gått i pension. Deras livsverk lever vidare och i dag närmar sig Cykelvård i Laholm en miljon kronor i omsättning. Nu börjar även resan för Blerims 19-årige son Argjend som med hjälp av sin pappa ska lära sig driva företaget framåt.

– Varje dag märker jag hur stor nytta och glädje vårt företag sprider. Det gör mig stolt och glad. Vår vision och affärsidé är att alla ska ha råd med en cykel, oavsett vilket liv man lever. Jag tror definitivt på en framtid på två hjul!

Ingen video beskrivning... klicka för att redigera.


Cykelvård i Laholm är den tredje utsedda finalisten i 2022 års upplaga av Svedeas stipendium för småföretagare, med chans att tilldelas en stipendiesumma om 100 000 kronor. Bland tre finalister utses årets stipendiat senast 31 januari 2023. Här kan du läsa mer om Småföretagarstipendiet.

NYHET! Cykelvård i Laholm blir 2022 års stipendiat

Bland över tusen ansökningar och efter ett omfattande juryarbete har 2022 års stipendiat nu utsetts! Årets stipendium går till Blerim Rrahmani och hans företag Cykelvård i Laholm, som drivs utifrån visionen och affärsidén är att alla ska ha råd med en cykel – oavsett vilket liv man lever.

Juryns motivering lyder:

"Den här personens inre drivkraft är, och har varit, att vilja ge andra vad han själv inte fick som barn – att få en revansch och samtidigt sprida lycka där den behövs som mest. Med stort engagemang, passion, ansvar och entreprenörskap har personen lyckats skapa en framgångsrik insats för samhället och samtidigt skapat nya arbetstillfällen. Denna framgångssaga på två hjul har lämnat många spår efter sig och den vi vill belöna".

Läs mer om Cykelvård i Laholm