Sök på Svedea.se

Vedträn i fokus med en suddig bakgrund där en lägereld brinner och människor syns oskarpt i avståndet

Skydda företagets prylar under ledigheten

För många småföretagare stannar inte alltid jobbet av under lov och ledighet och därför följer ofta elektroniken med på resan. Men många företagsprylar står utan försäkring under privata resor, så se till att undersöka vilken ersättning du har.

Att mobil och dator är viktiga arbetsredskap vet vi alla. Under ledigheten tas prylarna därför ofta med, vilket ökar både risken för stöld och andra skador. För småföretagare kan detta bli både stökigt och kostsamt. Många känner heller inte till att jobbmobil och jobbdator oftast står utan försäkring vid privata resor.

Se därför till att kolla upp hur din företagsförsäkring gäller om något skulle hända med företagets utrustning under en privat ledighet. I många fall gäller inte försäkringen då utan bara under arbetstid – och en hemförsäkring gäller inte alls för något som köpts genom företaget.

När du ändå kollar upp din företagsförsäkring, ta även en titt på självrisken för allriskskador, vilket oftast är den del av försäkringen som ersätter oförutsedda skador på dator och mobil. Vissa företagsförsäkringar har så pass höga självrisker att skyddet för mindre prylar som till exempel mobiler blir nästintill obefintligt.

Se ditt pris på företagsförsäkring

Ange dina uppgifter nedan och börja räkna.

Organisationsnummer

Fyra tips inför ledigheten

Facebook

Instagram