Skydda företagets prylar under semestern

För många småföretagare stannar inte alltid jobbet av under sommarmånaderna och det blir därför naturligt att ta med elektroniken på semestern. Men många företagsprylar står utan försäkring under privata resor, så se till att undersöka ersättningen.


Att mobil och dator är viktiga arbetsredskap vet vi alla. Under sommaren tas prylarna ofta med på semestern där både risken för stöld och andra skador är högre – och för småföretagare kan det bli både stökigt och kostsamt om något händer med dem. Många känner heller inte till att jobbmobil och jobbdator oftast står utan försäkring vid privata resor.

Se därför till att kolla upp hur din företagsförsäkring gäller om något skulle hända med företagets utrustning under en privat semesterresa. I många fall gäller inte försäkringen under semester utan bara under arbetstid – och en hemförsäkring gäller inte alls för sådant som köpts i företaget.

När du ändå kollar upp din företagsförsäkring, ta även en titt på självrisken för allriskskador, vilket oftast är den del av försäkringen som ersätter oförutsedda skador på dator och mobil. Vissa företagsförsäkringar har så pass höga självrisker att skyddet för mindre prylar som till exempel mobiler blir nästintill obefintligt.

Fyra tips inför semestern

  • Se till att du har en försäkring som gäller för din företagsmobil och företagsdator även när du är på privat semesterresa. Glöm inte att kolla självrisken för allriskskador.
  • Lämna inte dator eller telefon där det är stor risk att de stjäls, till exempel synligt i bilen eller under en filt på stranden.
  • Låt inte dator eller mobil utsättas för hög värme eller direkt solljus. Värme kan bland annat orsaka prestandaförsämringar eller hårddiskkrasch.
  • Blir din dator, mobil eller surfplatta fuktig eller blöt bör du låta den torka innan den startas om igen. Det bästa är att lämna in den till en specialist.
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.