Riktigt bra ATV-försäkringar

Vi vill att det ska vara lätt för dig att försäkra din ATV och att du ska känna dig trygg när du är ute och kör i skog och mark.

Med vår ATV-försäkring får du

  • ersättning för maskinskada om din ATV är högst sex år gammal och körd högst 1 500 mil eller 500 timmar
  • skydd för tillbehör och utrustning upp till 40 000 kr i grundförsäkringen
  • snabb och smidig skadereglering om olyckan är framme

Det här ingår i försäkringen

Hel

Helförsäkring

Halv

Halvförsäkring

Trafik

Trafikförsäkring

check
check
check

Trafikskada

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din ATV är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka. Försäkringen ersätter även skador på annans egendom som du orsakar med din ATV.

check
check
clear

Brand

Du kan få ersättning om din ATV skadas genom brand, blixtnedslag eller explosion. Försäkringen gäller även för skada som uppstår på grund av kortslutning i elektriska kablar.

check
check
clear

Maskinskada

Maskinförsäkringen gäller för ATV som är högst sex år gammal och som körts högst 1 500 mil eller 500 gångtimmar. Du kan till exempel få ersättning för skador på motor och kraftöverföring. 

check
check
clear

Rättsskydd

Du kan få ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av ATV:n.

check
check
clear

Stöld

Du får ersättning om din ATV stjäls, rånas eller skadas vid stöldförsök. Även utrustning och tillbehör till ATV:n omfattas av försäkringen. Om din ATV inte återfinns får du ersättning 30 dagar efter att du gjort anmälan till oss och polisen.

check
clear
clear

Vagnskada

Du kan få ersättning för skador på ATV:n som uppstår på grund av trafikolycka, skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse. Försäkringen gäller även när ATV:n transporteras på släp.

Köp XL till både halv- och helförsäkring

För bara 490 kr kan du köpa vårt XL-tillägg som höjer den maximala ersättningen för tillbehör och utrustning från 40 000 till 120 000 kronor.

Sju olika märkesförsäkringar

Våra märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som kör Arctic CatCan-Am, Honda, Kawasaki, Polaris, Suzuki eller Yamaha. Försäkringarna kan du köpa i samband med att du köper en ny eller begagnad ATV hos en auktoriserad återförsäljare. 

Är din ATV-avställd?

Vår garageförsäkring är för dig som har en ATV som är avställd. Du väljer mellan Garageförsäkring som ger ett bra grundskydd och Garageförsäkring XL som även gäller vid transport och höjer maxersättningen för tillbehör och utrustning.

Undrar du något?

Se svar på de vanligaste frågorna om våra ATV-försäkringar. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna.

Rabatt med stöldskydd

Om du skyddar din ATV med stöldskyddsmärkning eller spårsändare så kan du få rabatt på din försäkring. Läs mer om vilka skydd vi godkänner.

Vad kostar det att försäkra min ATV?

Ditt personnummer
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.