Sök på Svedea.se

ATV med plog

ATV och tillbehör

På vintern är det naturligt för vissa att ställa in sin ATV i garaget. Men har du tänkt på att det finns en mängd olika tillbehör och redskap för dig som använder din ATV på vintern? Här får du tips kring hur du kan utrusta din ATV!

Snöplogar

Även om det finns skillnader mellan olika typer av snöplogar så är de i grunden uppbyggda på samma sätt. Det som skiljer dem åt är hur de fästs på din ATV. Snöplogarna är indelade i tre kategorier; centermonterade, frontmonterade och dragkroksmonterade. 

Snökedjor

Snökedjor är ett bra tillbehör om du behöver ploga under vintern eller jobba utomhus, till exempel i skogen. De finns i många olika kvalitéer och prisklasser, beroende på vilket material och grepp du vill ha.

Snöslunga

Snöslungor finns i olika storlekar och kan drivas av el eller bensin. 1-stegsslungan passar bäst för enklare insatser på hårt och plant underlag, medan den kraftigare 2-stegsslungorna även passar för hårt packad snö och på isiga underlag.

Bandsats

Man kan också byta ut de ordinarie hjulen mot en bandsats. Med dessa tar du dig fram oslagbart bra, framförallt under vintern. Ett bra komplement till detta är också skidspårdragare om du underhåller eller preparerar egna skidspår.

Handtags- och sätesvärme

Det här är två enkla hjälpmedel som hjälper dig hålla dig varmare under vintern, till exempel vid snöplogning eller andra arbeten som kräver många timmar utomhus i vinterväder. 

Extra ljus

Är soltimmarna få och du är tvungen att vara ute i mörkret kan det vara smart att montera på extraljus. Det finns en mängd olika varianter att välja på, oavsett om du väljer ett färdigt ljuskit eller vill bygga det själv från grunden.

Spridare

Det finns både sandspridare och andra typer av spridare att välja på. De passar perfekt om du behöver sprida ut till exempel salt, sand, frö eller andra typer av torrmaterial.

Har du fler funderingar om utrustning och tillbehör till din ATV, så rekommenderar vi dig att ta kontakt med närmsta återförsäljare.

Facebook

Instagram