Varför snöskoterförsäkring?

Att försäkra snöskotern är självklart för de flesta. Men har du rätt omfattning på din snöskoterförsäkring?

Trafikförsäkring är ett måste så fort din snöskoter används. Men om olyckan skulle vara framme kan det bli dyrt om du bara har trafikförsäkring. Med en halv- eller helförsäkring för din snöskoter får du hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel om snöskotern behöver repareras. Nedan kan du se några exempel på vad olika typer av skador kan kosta att reparera och vad du skulle få i ersättning med helförsäkring hos oss. 

Motorn tvärstannar på din snöskoter

Ibland så kan oturen vara framme och du får ett motorhaveri på din skoter. Om snöskotern är tillräckligt ny så kan det omfattas av tillverkarens garanti, men inte alltid. Med vår försäkring ingår maskinskada redan i halvförsäkringen om din skoter är högst åtta år gammal och körd högst 1 500 mil.


Du kör i nysnö och slår i en gömd sten med ena skidan

Stubb- eller stenkollision hör till de allra vanligaste skoterolyckorna. Det ser inte alltid så farligt ut men oftast har även framvagnen eller ännu värre chassiet blivit skadad. 

Du kör i skogstrång terräng och en gren slår sönder vindrutan

Att en ruta går sönder är lätt hänt men med vår snöskoterförsäkring betalar du endast 500 kr för byte av vindruta.

Din skoterpulka blir stulen ur ditt låsta garage

Tjuvarna kan lyckas även om du gjort ditt bästa för att skydda dina saker. Vår skoterförsäkring täcker utrustning och tillbehör upp till 25 000 kr i grundskyddet.

Kostnadsexemplen bygger på vår skadestatistik och är avrundade till närmaste hundralapp. Ersättningarna är beräknade på vår helförsäkring med 2 500 kr i självrisk för stöld och vagnskada. 

Tips! Extra skydd med XL

För bara 290 kr (261 kr för medlem i skoterklubb) kan du komplettera din halv- eller helförsäkring med vårt XL- tillägg. Då får du 100 kr/dag i stilleståndsersättning om snöskotern hamnar på verkstad under säsong (nov-april) på grund av en försäkringsskada. Dessutom ingår en kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare. XL höjer också den maximala ersättningen för skoterns tillbehör och utrustning till 50 000 kr.

 

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.