Sök på Svedea.se

2014-06-19

Ta med sjövettet till midsommarfirandet

Ett soldränkt midsommarfirande på vattnet är en dröm för många båtägare. Med förväntningarna på topp och fullt med folk i båten är det många som tar lätt på säkerheten. Svedea uppmanar båtburna midsommarfirare att ägna säkerhetsfrågorna en extra tanke.

Midsommar är en av årets höjdpunkter för båtfolket men också ett tillfälle då många tar onödiga risker. Stora förväntningar i kombination med navigering i okända vatten, bristande båtunderhåll och plötsliga väderomslag är några av orsakerna till att midsommarhelgen står för många skador till sjöss. Ett sätt att minska riskerna väsentligt är att följa någon av de checklistor för båtunderhåll som finns exempelvis på internet.

– För många är båtturen till midsommarfirandet den första längre styrningen på säsongen och det är då båtunderhållet sätts på prov. Exempelvis är motorstopp på grund av ett igensatt bränslefilter en onödig risk som är enkel att undvika, säger Göran Södergren, produktchef för båtförsäkring på Svedea.

Andra enkla säkerhetsåtgärder är att studera väderprognos, vattenstånd och förhållanden längs den rutt man tänker ta. Och att ta det lugnt med alkoholen.

– Genom att förbereda sig på rätt sätt så minskar man riskerna väsentligt. Väntas det ett väderomslag under midsommarafton är det klokt att flytta båten till en trygg ankarplats innan sill och nubbe, säger Göran Södergren.

För mer information kontakta:
Göran Södergren, produktchef båt på Svedea, 08-790 03 11, goran.sodergren@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Plc, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram