Sök på Svedea.se

2014-02-27

Svedeas nya försäkring för vattenskoter belönar inlåsning

Nu lanserar Svedea en ny vattenskoterförsäkring. Försäkringen gäller med nyvärdesersättning vid stöld eller totalskada hela första året och för skador på vattenskoterns delar under de två första åren. För den som håller vattenskotern inlåst nattetid ger Svedea 20 % rabatt på premien.

Lagom till säsongen 2014 lanserar Svedea en ny försäkring för vattenskoter. Försäkringen kan tecknas för vattenskotrar med backväxel och startspärr. Villkoren ger bland annat nyvärdesersättning vid stöld eller totalskada hela första året och för skador på delar under de två första åren. För att försäkringen ska gälla ska vattenskotern vara låst när den inte används och till den som förvarar sin skoter inlåst nattetid mellan 22 och 07 ger Svedea 20 % rabatt på premien.

– Vattenskotrarna blir allt fler på den svenska marknaden och som specialistbolag känns det självklart att ge kategorin en anpassad försäkring, säger Göran Södergren, produktchef för båt- och vattenskoterförsäkring på Svedea.

Vattenskotrar är stöldbegärliga och precis som för utombordsmotorer så drabbar brottsligheten försäkringskollektivet med stora skadekostnader varje år. Startspärrar och annan skyddsutrustning gör det svårare för tjuvarna men det mest effektiva sättet att försvåra för tjuvarna är att förvara vattenskotern inlåst.

- Genom att ge en rejäl rabatt till den som håller sin vattenskoter inlåst så hoppas vi att fler väljer denna lösning. Vi vill kunna erbjuda så bra premier som möjligt och att bromsa skadeutvecklingen tjänar alla på, säger Göran Södergren.

För mer information kontakta:
Göran Södergren, produktchef båt- och vattenskoterförsäkring, 08-790 03 11, goran.sodergren@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Plc, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Snöskoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram