Sök på Svedea.se

Bikes stora försäkringsjämförelse visar att det finns pengar att tjäna på att jämföra sin mc-försäkring.

Bikes stora försäkringsjämförelse visar att det finns pengar att tjäna på att jämföra sin mc-försäkring.

2013-04-08

Svedea vinnare i försäkringsjämförelse

MC-tidningen BIKE har i sitt senast nummer, april 2013, undersökt vad det kostar att försäkra fjorton motorcyklar hos åtta olika bolag. För mer än hälften av motorcyklarna erbjuder Svedea det lägsta priset för helförsäkring, undantar man de mest extrema hojarna är Svedea billigast för tre av fyra motorcyklar.

Försäkring är en kostnad att räkna med för de flesta mc-ägare. BIKE har i sin årliga försäkringsjämförelse undersökt vad det kostar att försäkra sju nya och sju begagnade hojar hos åtta olika bolag. Det är en omfattande jämförelse där man redovisar pris för hel- och halvförsäkring för unga och äldre förare boende i stad och på landsbygd. Att helförsäkra motorcykeln är i mer än hälften av fallen mest förmånligt hos Svedea, undantar man de mest extrema hojarna är Svedea i tre av fyra fall (33 av 44) det mest förmånliga alternativet.

– Det lönar sig för de allra flesta att se över var man försäkrar sin mc, det visar den här och flera andra försäkringsjämförelser. Vi ligger bra till eftersom vi försöker hålla en tydlig och rättvis linje i vår prissättning och låter de faktiska skadekostnaderna styra. Väljer man en modell som inte är skadedrabbad och tar hand om sig och sin motorcykel ska det synas på priset, säger Olle Molin, operativ chef för Svedea Motorförsäkring.

Svedea har sålt mc-försäkring sedan april 2011 och har idag mer än 30 000 hojåkare som kunder. Bolaget erbjuder märkesförsäkring för Kawasaki, Harley-Davidson, Moto Guzzi, Gilera, Aprilia, Vespa och Piaggio. Svedea levererar också försäkring till en av Sveriges största mc-klubbar, BMW MC-klubben.

– Våra två första år har varit fantastiska och vi har tagits väl emot på den svenska marknaden. Hojåkare är, med all rätt, noga när de väljer försäkringsbolag och vår tydliga specialisering är något som uppskattas. Inte minst för våra goda kontakter med handlare och verkstäder runt om i landet. Drabbas man av en skada så ska skaderegleringen vara snabb och smidig, säger Olle Molin.

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se

Svedea Specialförsäkring:

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.

Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Ltd, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram