Sök på Svedea.se

2019-02-27

Svedea: Vattenskoteråkare äldre än väntat

Svedea genomför varje år omfattande kundundersökningar inom de branscher man försäkrar. Årets båtlivsundersökning för vattenskoter visar bland annat att åldersstrukturen bland de som kör är äldre än väntat.

Tidigare år har vattenskoterägare ingått i Svedeas allmänna båtlivsundersökning. Eftersom antalet vattenskoterkunder växt kraftigt har nu dessa kunder fått en egen undersökning och den visar en del intressanta nyheter. Totalt inkom fler än 1 200 enkätsvar.

– Vi har levt i tron att vattenskotrar ofta köps av mamman eller pappan i familjen, men körs av ungdomar. Nu visar vår undersökning att 77 % av ägarna är över 40 år. Det är ganska väntat, men det som överraskar är att hela 86 % säger att de kör själva, säger Göran Södergren, produktchef båtförsäkring på Svedea.

I nuläget är det för tidigt att säga något om den nya insikten kommer att påverka utformningen av försäkringen. Men det kan säkert vara intressant läsning för tillverkarna. En annan slutsats som kan dras av undersökningen är att en överväldigande majoritet bland kunderna föredrar handeln om de ska köpa en ny vattenskoter.

– Liknande resultat har vi från undersökningen som vänder sig till båtägare. Skillnaden är att det är en ännu större andel vattenskoterägare som föredrar den professionella handeln framför att köpa privat. Bland vattenskoterägare är det hela 88 % som hellre vänder sig till en handlare. Det man värdesätter högst är garantier och skydd, rådgivning samt hjälp med kringtjänster som service och vinterförvaring, avslutar Göran Södergren. 

Svedea är som vanligt med på båtmässan Allt för sjön i Älvsjö den 1–10 mars. För den som vill veta mer om båtlivsundersökningarna eller har frågor om båt- och vattenskoterförsäkringar finns Svedea i A-hallen (monter A22:05).

För mer information kontakta:

Göran Södergren

Produktchef båtförsäkring

08-790 03 11 goran.sodergren@svedea.se

Facebook

Instagram