Sök på Svedea.se

2014-04-02

Svedea satsar i Hammarstrand

Svedea som är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden väljer att satsa på Jämtland när man nu utvidgar sin verksamhet. I dagarna övertar man Länsförsäkringars tidigare kontor i centrala Hammarstrand och räknar med att inom ett par år sysselsätta ett tjugotal personer.

Svedea är ett specialistbolag som erbjuder försäkringar för bland annat begagnad bil, mc, snöskoter och båt. Huvudkontoret ligger i Stockholm, bolaget har cirka 70 anställda och fler än 100 000 kunder. Sedan ett par år är Hammarstrand bolagets bas för snöskoterförsäkring och här finns även Svedeas motorskadeavdelning. I början av april går flytten till Länsförsäkringars tidigare kontor på Centralgatan i Hammarstrand där man kommer att förfoga över trehundra kvadratmeter med plats för tjugotalet personer.

– Det går bra för Svedea och det känns fantastiskt roligt att vi satsar här i Hammarstrand, säger Fredrik Lilliehöök som är ansvarig för snöskoterförsäkring på Svedea. I våra nya lokaler finns plats för fler än de fem personer vi är idag och vi räknar med fler rekryteringar framöver.

Bakom Svedeas expansion ligger stora framgångar inom mc- och snöskoterförsäkring där man nu är ett av de ledande bolagen. Från årsskiftet inleddes också en satsning på bilmarknaden där man riktar sig till ägare av vanliga begagnade bilar som bor utanför de större städerna.

– Det händer mycket i vårt bolag och vi tycker att Hammarstrand är en bra plats att verka. Här finns också många duktiga personer med erfarenhet inom försäkring. Vi fortsätter att växa och söker exempelvis just nu fler personer som kan arbeta med motorskador, säger Fredrik Lilliehöök.


För mer information kontakta:
Fredrik Lilliehöök, Produktchef Snöskoter & ATV på Svedea, 063-16 15 42, fredrik.lilliehook@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Plc, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram