Sök på Svedea.se

2022-05-24

Svedea rekryterar Anna Rosenlund som ny marknads- och kommunikationschef

Anna Rosenlund blir ny marknads- och kommunikationschef på Svedea. Anna har mer än tjugo års erfarenhet från olika roller inom marknadskommunikation och kommer närmast från Blocket där hon varit brand manager. Anna börjar på Svedea i slutet av maj och efterträder Anders Brändström som lett arbetet med Svedeas kommunikation sedan starten 2010.

Varumärkesbygget har varit prioriterat hos Svedea sedan dag ett och nu blir det Anna Rosenlund som tar över ansvaret för bolagets fortsatta tillväxtresa som specialistbolag inom utvalda försäkringsnischer. Med sin breda bakgrund och djupa kunskap blir Anna ett välkommet tillskott i Svedeas ledning.

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta Anna Rosenlund till Svedea. Rollen som marknads- och kommunikationschef är fortsatt helt central i Svedeas utveckling och det är många spännande utmaningar som ligger framför oss. Det är inga små skor Anna kliver i med tanke på det magnifika jobb som Anders tillsammans med sina medarbetare gjort med Svedeas kommunikation och varumärke men vi är övertygade om att hon är rätt person att bygga vidare på framgången, säger Jonas Roberts, vd för Svedea.

Svedea har gått från att vara ett helt okänt varumärke till en marknadsledande position inom försäkring för fritidsfordon såsom mc, båt och skoter. Svedea är också det varumärke som växer snabbast inom bilförsäkring. 

– Svedea har haft en fantastisk tillväxt och gjort en imponerande varumärkesresa på bara tolv år. Det är en härlig utmaning för mig att ta vid efter Anders och få bidra till det fortsatta bygget tillsammans med mina kollegor, säger Anna Rosenlund.

Anna tillträder tjänsten som marknads- och kommunikationschef i slutet på maj 2022. Anders Brändström går i pension efter sommaren.

För mer information kontakta:

Facebook

Instagram