Sök på Svedea.se

2016-10-04

Svedea möter ökade kostnader med gratis digital veterinär

I ett läge när det blivit allt dyrare med veterinärvård väljer djurförsäkringsspecialisten Svedea en ny väg för att stoppa kostnadsutvecklingen. Från december låter man sina kunder besöka den digitala veterinärtjänsten FirstVet helt gratis. Bakgrunden är att man tror sig kunna spara pengar genom att hjälpa oroliga djurägare att avgöra om det är befogat att besöka en fysisk veterinärvårdsklinik, vilket oftast kostar tusentals kronor.

FirstVet är en ny tjänst som erbjuder veterinärbesök via video över internet. Genom tjänsten kan djurägare få en snabb, första bedömning av sitt sjuka eller skadade djur redan i hemmet, något som kan minska obefogade besök på djursjukhus och kliniker. Vid behov kan FirstVets veterinärer även remittera patienten vidare till en fysisk undersökning.

– Förutom att tjänsten både underlättar och sparar pengar för djurägarna så tror vi att den kommer att innebära en besparing i vår ände. Detta då även enkla besök hos en djurklinik kan kosta flera tusenlappar. Med rätt rådgivning i tidigt skede hoppas vi också att kunna hjälpa patienter som snabbt behöver uppsöka en veterinärklinik, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring hos Svedea.

Från och med december erbjuder Svedea sina kunder tre besök varje år hos FirstVet utan kostnad.

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram