Sök på Svedea.se

Svedea inleder samarbete med Detecht, en app som innehåller en rad funktioner för att öka säkerheten för motorcyklister.

Svedea inleder samarbete med Detecht, en app som innehåller en rad funktioner för att öka säkerheten för motorcyklister.

2023-04-27

Svedea inleder samarbete med Detecht för ett tryggare mc-liv

Den svenskutvecklade appen Detecht är en tjänst för motorcyklister vilken erbjuder ett kraschlarm som automatiskt meddelar SOS Alarm vid en olycka. Genom samarbetet kan Svedea erbjuda sina kunder effektivare hantering av rullgrusrapportering och ett tryggare mc-liv.

Detechts app innehåller en rad funktioner för att öka säkerheten för motorcyklister, planera och navigera de bästa rutterna och hitta andra förare. Appen känner av om föraren är med om en olycka och skickar automatiskt en signal till SOS Alarm som ser till att hjälp snabbt är på plats. Automatiskt nödanropssystem är lag för bilar tillverkade efter 1 April 2018. Med Detecht får även mc-förare tillgång till systemet.

– Vi har själva utvecklat en tjänst där hojåkare kan se var det ligger rullgrus på vägarna och tipsa andra om farliga vägpartier. Genom samarbetet med Detecht integrerar vi vår rapporteringstjänst för rullgrus som adderar ytterligare en säkerhetsfunktion till appen. Vi tror stenhårt på det här och hoppas fler mc-förare ska prova den. Därför erbjuder vi tillsammans med Detecht våra mc-kunder 1 års premiumabonnemang utan extra kostnad, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig mc på Svedea.

Säkerhet och upplevelser i ett

Även om säkerhetsfunktionerna utgör grunden i Detechts app innehåller den även en rad andra funktioner för att göra körturen roligare. Här kan mc-förare dela med sig av sina favoritrutter, planera sina rutter med hjälp av “kurviga vägar” eller autogenerera förslag på de kurvigaste och roligaste rundturerna. Snart lanseras även utvalda vägar och rekommenderade segment för att göra planeringen ännu lite enklare.

– Många av oss som jobbar på Detecht är hängivna mc-entusiaster och ville utveckla en app som vi själva tyckte saknades. Den här passionen för motorcyklar delar vi med Svedea och såg goda möjligheter till samarbete tack vare deras mångåriga kamp mot rullgruset. Vi är glada över att tillsammans med Svedea göra mc-livet både tryggare men även roligare genom att upptäcka nya härliga mc-vägar, säger Niklas Ohlsson, vd och medgrundare av Detecht.

Fakta

Detecht är en app som utnyttjar smarta telefoners inbyggda sensorer för hastighet, g-kraft och rotation och upptäcker om en olycka sker. Vid olyckstillfället går ett larm till SOS Alarm som försöker kontakta föraren för att analysera situationen och vilken typ av hjälp som behövs. Om denne inte svarar skickas räddningsinsats till senast angivna positionen. Tekniken bakom Detecht bygger på en algoritm för analys av skaderisk framtagen av ett forskarteam på Chalmers.

Detecht 
SOS Alarm 
Svedea

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Affärsansvarig mc

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram