Sök på Svedea.se

2011-10-06

Svedea först ut med att teckna försäkring i mobilen

Svedea Motorförsäkring blir först i världen med att erbjuda möjligheten att räkna på och teckna MC-försäkring direkt i mobilen. Lösningen är plattformsoberoende och fungerar i alla moderna smartphones. Lansering sker under oktober månad.

Försäkringspremien är ofta en viktig faktor för den som köper ny eller begagnad motorcykel. Med den nya webb-appen från Svedea tar det bara sekunder att räkna fram olika försäkringsalternativ. Att teckna och aktivera försäkringen kräver därefter bara en knapptryckning.

– Att göra det enkelt för kunderna är en av våra viktigaste drivkrafter, säger Pär Petterson, VD på Svedea. Med vår nya app kan man redan i butiken eller vid en provkörning enkelt få veta vad en försäkring kostar. Allt som behövs är ett registreringsnummer och ett personnummer.
Svedea Motorförsäkring gjorde entré så sent som i januari 2011 och tar redan stora marknadsandelar. I affärsmodellen ryms ett kundnära synsätt och användandet av modern IT-teknik som underlättar för alla inblandade.

– Vi kan mer om MC än de stora generalisterna och är också mer lyssnande och snabbrörliga, säger Pär Petterson. Vi vet hur viktigt det är med försäkring när man köper MC. Att vi är först ut med en lösning som gör det möjligt att teckna i mobilen är ingen tillfällighet.

Webb-appen är inte en traditionell app utan utvecklad i HTML5 som gör att den fungerar på de ledande mobila plattformarna. Teknikvalet ger lägre utvecklingskostnader och uppdateringar blir enklare att genomföra. Användaren behöver heller inte ladda hem applikationen utan kör den i en vanlig webbläsare i sin smartphone. För de kunder som har äldre mobiltelefoner har Svedea utvecklat en SMS-tjänst som är lika enkel att använda. Allt är helt integrerat med bolagets försäkringssystem.

– Vi utvärderade olika alternativ och fastnade för den flexibilitet som HTML5 ger, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring. Den nya tekniken tillsammans med vårt försäkringssystem som är marknadens modernaste öppnar fantastiska möjligheter att utveckla lösningar som gynnar kunderna. Det här är bara början.

Gå till applikationen via webbläsaren i din smartphone: m.svedea.se

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se
Pär Petterson, VD Svedea Specialförsäkring, 08-790 03 01, par.pettersson@svedea.se

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram