Sök på Svedea.se

Tom Flumé var en av de som fick Småföretagarstipendiet 2021.

Tom Flumé var en av de som fick Småföretagarstipendiet 2021.

2022-09-01

Svedea delar ut 100 000 kronor till en småföretagare

Småföretagarstipendiet från Svedea arrangeras för tredje året i följd. Nytt för 2022 är att en stipendiat får 100 000 kronor för att utveckla sitt företag. Den första av tre nomineringsmånader startar nu i september!

I år utgörs temat för stipendiet av själva kärnan i framgångsrikt småföretagande – det passionsdrivna entreprenörskapet. Svedea vill med Småföretagarstipendiet stödja och uppmuntra den passion, lyhördhet och envishet som krävs för att driva företag idag.

– Svedea startades för bara tolv år sedan av en handfull drivna eldsjälar, så vi har själva entreprenörskapet i blodet. Vi förstår vad som krävs för att driva företag och möta de utmaningar man ställs inför. Att uppmuntra likasinnade känns närmast som en plikt, säger Jonas Nilsson, chef företag direktaffär på Svedea.

Småföretagarstipendiet gör skillnad

De elva stipendier Svedea hittills delat ut har haft stor betydelse för sina mottagare. Till exempel Tom Flumé på Moss & Noor som fick ett av stipendierna förra året.

– Stipendiet från Svedea gjorde att jag kunde överleva. Jag tänkte innan att det här kommer vi inte att få – det är så många som söker. Men jag gjorde det och det gick snabbt att ansöka. Det var helt klart värt det, för mig gjorde det en jätteskillnad, säger Tom Flumé.

100 000 kronor till en småföretagare

I år är stipendiesumman höjd till 100 000 kronor till en enda mottagare. Under tre ansökningsperioder september till november utses lika många finalister. En jury utser under januari en stipendiat som får hela summan.

Så ansöker man

Småföretagarstipendiet vänder sig till alla företag med en årsomsättning under 10 miljoner kronor och känner igen sig i det passionsdrivna företagandet. Fullständiga stipendieregler och ansökan finns på svedea.se/smaforetagarstipendiet.

För mer information kontakta:

Jonas Nilsson

Chef, företag – direktaffär

070-618 33 36 jonas.nilsson@svedea.se

Facebook

Instagram