Sök på Svedea.se

2011-02-04

Svedea Båtförsäkring gör försäkring enklare på Båtmässan

På Båtmässan i Göteborg 5-13 februari möter Svedea Båtförsäkring för första gången en större publik. Sveriges nyaste bolag inom båtförsäkring gör entré med ett tydligt budskap – ”Vi vill göra det enklare med försäkring”. Svedea har vänt på alla stenar och sätter en ny standard för både kundservice, produkter och skadehantering.

Svedea Båtförsäkring är inte mer än månader gammalt men tar snabba steg in på marknaden för fritidsbåtsförsäkring. När båtsäsongen i samband med Båtmässan drar igång på allvar deltar man som officiell partner.

– Nu är vi ordentligt på banan och ser verkligen fram emot att få träffa kunderna öga mot öga, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef på Svedea. Vi har gjort vad vi kunnat för att förenkla för kunderna, våra försäkringspaket är ett bra exempel på detta.

Svedea offentligör i samband med Båtmässan ett samarbetsavtal gällande skadejour och assistans. Avtal har slutits med Nordic Maritime Services Stockholm, bolaget bakom Kustradiostationen Stockholm Radio och Sjöassistans.

– Våra kunder får tillgång till en skadejour som är bemannad dygnet runt med kompetent och sjökunnig personal. Att ha bogseringshjälp på ett telefonsamtals avstånd är en stor trygghet för de flesta båtagare, säger Jonas Roberts.

Svedea Specialförsäkring har som ambition att ta en ledande position i de nischer man verkar. Att anstränga sig mer är centralt hos Svedea, likaså att lyssna på kunderna.

– Våra medarbetare har hur mycket erfarenhet som helst av både båtliv och försäkring. Men det räcker inte för oss, vi vill gå på djupet med vad kunderna vill att vi ska vara. Att fråga och lyssna är därför en del av vår produkt- och verksamhetsutveckling, säger Pär Pettersson, VD för Svedea. Vi fortsätter det arbetet på båtmässan.

För mer information kontakta:
Jonas Roberts, 08-790 03 10, jonas.roberts@svedea.se
Pär Pettersson, 08-790 03 01, par.pettersson@svedea.se

Svedea Båtförsäkring är ett affärsområde inom Svedea Specialförsäkring, ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram