Sök på Svedea.se

Svedeas hållbarhetschef Caroline Luther intervjuas av Lennart Ekdal.

Svedeas hållbarhetschef Caroline Luther intervjuas av Lennart Ekdal.

2024-03-13

Svedea är Årets hållbara aktör 2023!

I tuff konkurrens utses Svedea till Årets hållbara aktör inom sakförsäkringar 2023 av Söderberg & Partners. Svedea tar förstaplatsen tack vare en målmedveten hållbarhetsstrategi som under året ledde till grönt ljus inom alla uppmätta kriterier.

Redan förra året hamnade Svedea topp tre, men har sedan dess förbättrat sig i två kategorier vilket ledde till fyrtal i grönt ljus! Som ”årets raket” har nu Söderberg & Partners utnämnt Svedea till Årets hållbara aktör 2023 – hållbara sakförsäkringar.

– Det finns flera försäkringsbolag som är väldigt ambitiösa och vassa vad gäller hållbarhetsfrågor så det är med stor ödmjukhet och tacksamhet jag tar emot detta pris för Svedeas räkning, säger Caroline Luther, hållbarhetschef på Svedea.

Ökad satsning på hållbarhet bär frukt

I jämförelse med de stora drakarna är Svedea en liten aktör. Men det gäller att åstadkomma största möjliga effekt med de resurser man har.

– Svedea har inte samma möjlighet att bidra till de internationella organisationerna som våra konkurrenter. Däremot är vi extremt engagerade i de branscher vi verkar inom, där vi driver hållbarhetsfrågor på olika sätt. Vi är väldigt glada att det beaktades i samband med den här utnämningen, säger Caroline Luther.

– Den här utnämningen gör alla våra medarbetare stolta och jag är rätt säker på att även våra kunder uppskattar ett företag som agerar hållbart. Hållbarhet är redan idag högt på vår agenda, men jag vet att detta kommer att bidra till att det interna engagemanget snäppas upp ytterligare, avslutar Caroline Luther.

Svedeas hållbarhetsarbete

Bolaget koncentrerar hållbarhetsarbetet inom tre områden:
•    Klimat och resurseffektivitet
•    Hållbara medarbetare
•    Ansvarsfullt företagande och social hållbarhet

Inom klimat och resurseffektivitet ska Svedea senast 2045 ha netto noll klimatutsläpp i både den egna verksamheten och hela värdekedjan. Bolaget ska också ha branschens mest engagerade och medvetna medarbetare. Slutligen ska Svedea även skapa långsiktig lönsamhet och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Läs mer: 
Hållbara sakförsäkringsbolag 2024 av Söderberg & Partners.

För mer information kontakta:

Caroline Luther

Risk- och hållbarhetschef

072-143 93 06 caroline.luther@svedea.se

Facebook

Instagram