Sök på Svedea.se

MC-stipendiaterna 2012

MC-stipendiaterna 2012

2013-05-21

Stort intresse för Svedeas MC-stipendium

Efter förra årets succé har Svedea återigen utlyst ett MC-stipendium som ger fem personer en intensivutbildning för mc-körkort. Syftet med stipendiet är att stimulera återväxten bland Sveriges motorcyklister och intresset för stipendiet har varit stort.

Svedea Motorförsäkring vill dra sitt strå till stacken för att fler ska skaffa sig behörighet att köra motorcykel och inrättade 2012 ett stipendium där blivande mc-åkare kan ansöka om en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Stipendiet visade sig vara en lyckad satsning och hjälpte i fjol sex personer att ta mc-kort. I år delas MC-stipendiet ut för andra gången och intresset har varit stort, drygt 400 personer har sökt.

– Vårt mål är att vara en självklar del av motorcykelbranschen och vi vill göra det vi kan för att främja mc-körning. Att så många ansökt om MC-stipendiet känns oerhört roligt och det visar att det finns många som går i tankar om att ta mc-körkort, säger Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring.

– I mc-branschen behöver vi göra allt vi kan för att öka återväxten av nya förare. För att lyckas är alla insatser viktiga och jag tycker att MC-stipendiet är ett väldigt bra initiativ av Svedea, säger Johan Lyckman, branch manager, Kawasaki Motors Sverige. 

Fem utvalda har fått årets stipendium och de kommer att få gå en intensivkurs under två veckoslut, 24–26 maj samt 31 maj–3 juni. Utbildningen genomförs i samarbete med i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping.

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se


Svedea Motorförsäkring är ett affärsområde inom Svedea Specialförsäkring, ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Ltd, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram