Sök på Svedea.se

Småföretagarstipendiet från Svedea

2023-10-03

Småföretagarstipendiet – för de modiga och envisa

Med Småföretagarstipendiet vill Svedea stödja och uppmuntra alla som vågat satsa på eget företag. En stipendiat får 100 000 kronor som får användas fritt för att utveckla sitt företagande. Nu är stipendiet öppet för nya sökanden.

För fjärde året i följd arrangeras Småföretagarstipendiet i regi av Svedea för att uppmärksamma alla de som satsat på att bli egna, som förändrat sina liv och vågar tänka nytt. 

– Att driva eget är inte för vem som helst utan ställer stora krav på företagaren. Du behöver en affärsidé som håller, kunder och framför allt ett stort mått mod och envishet. Vi är själva entreprenörer i botten och har stor respekt för de som väljer att vara ”lite egna”, säger Jonas Nilsson, chef företag direktaffär på Svedea.

För Blerim gjorde stipendiet stor skillnad

Förra årets stipendiat var Blerim Rrahmani som driver Cykelvård i Laholm. För honom var det inte bara de 100 000 kronorna som hade betydelse, ansökningsprocessen i sig spelade också stor roll.

– Pengarna var förstås viktiga och gav mig möjlighet att ombilda företaget till aktiebolag, investera i ett nytt kassasystem och nya verktyg. Dessutom fick jag en hel del uppmärksamhet som varit ovärderlig. Bara genom att söka stipendiet fick mig att tänka till på min verksamhet och gav mig värdefulla insikter. Jag vill verkligen uppmana alla småföretagare att söka, säger Blerim Rrahmani.

Så ansöker man

Småföretagarstipendiet vänder sig till alla företagare vars årsomsättning understiger 10 miljoner kronor. Ansökningsperioden pågår fram till 30 november. Fullständiga stipendieregler och ansökan finns på svedea.se/smaforetagarstipendiet.

För mer information kontakta:

Jonas Nilsson

Chef direktaffär företag

070-618 33 36 jonas.nilsson@svedea.se

Facebook

Instagram