Sök på Svedea.se

2019-02-25

Sex mc-stipendiater utsedda efter final i Friends Arena!

Även i år var intresset för Svedeas mc-stipendium enormt med nästan 1 900 ansökningar. Efter en första gallring återstod tio personer som intervjuades under MC Mässan på Friends Arena i januari. Till slut valde juryn ut sex personer som ges möjligheten att ta körkort under våren.

Svedea är specialister på mc-försäkring och har ett passionerat förhållande till allt som har med motorcyklar att göra. Att främja tillväxten av nya hojåkare är något bolaget jobbat med länge och instiftade därför Mc-stipendiet 2012. Genom att erbjuda en kostnadsfri körkortsutbildning har Svedea hittills bidragit till fler än 40 nya körkortsinnehavare och räknar med sex till under våren.

– Sex nya hojåkare låter kanske inte så mycket, men vi vet att det blir en stor snackis varje gång vi öppnar upp Mc-stipendiet för nya sökande. Vi vill gärna tro att vi påverkar många andra att bestämma sig för att ta hojkort, förutom våra stipendiater. Något som är kul det här året är att det är fler tjejer än killar som kvalificerade sig, säger Stefan Karlsson, produktchef mc på Svedea.

Mc-stipendiet består av en kostnadsfri körkortsutbildning som genomförs av BA Trafikskola i Jönköping under två utbildningstillfällen i vår. Här ingår bland annat riskutbildning del ett och del två samt omfattande praktik i att köra motorcykel. Mellan utbildningstillfällena skriver stipendiaten kunskapsprov på sin hemort. Utbildningen avslutas med körprov.

De sex stipendiaterna 2019 är:

Sofia Martinsson, Linköping
Cecilia Fager, Färjestaden
Jesper Tapper, Uddevalla
Camilla Dohm-Hansen, Billesholm
Julia Juréen, Stockholm
Joachim Skalleberg, Åkersberga

– Jag önskar våra stipendiater stort lycka till och vill också passa på att tacka alla andra som sökte. Det stora gensvaret tyder på att det finns ett väldigt utbrett intresse att ta hojkort. För den som vill göra ett nytt försök öppnar antagningen till Mc-stipendiet 2020 redan under sensommaren i år, avslutar Stefan Karlsson.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram