En inlåst båtmotor är bästa skyddet mot tjuven!

Samtidigt som båtsäsongen lider mot sitt slut inleds högsäsongen för båttjuvarna som nu kan härja ostört. Och det finns egentligen bara ett riktigt bra sätt att undvika påhälsning – att ta av utombordaren och låsa in den. Eller hela båten.

Semestern är över för de flesta och båten ligger i många fall mer eller mindre obevakad. Tjuvar och kriminella ligor kan i lugn och ro välja ut vilka båtar de ska slå till mot. 

– Många har redan tagit upp sina båtar. Låsanordningar är alltid bra och försvårar för tjuven, men det avskräcker inte. Ta av utombordaren och lås in den eller hela ekipaget, antingen hemma eller hos en båtverkstad. Det är det överlägset mest effektiva sättet att undvika båttjuvar, säger Göran Södergren, produktchef båtförsäkringar på Svedea. 

Problemet är att en utombordare kan väga flera hundra kilo och det är svårt att hantera demontering själv. Men det finns många marina verkstäder som åtar sig vinterförvaring av hela båten, ofta till ett förmånligt paketpris om man samtidigt bokar service.

– Jag har jobbat med båtförsäkringar i 30 år och påstår att det är extremt ovanligt att inlåsta motorer blir stulna. Mitt tips är att ringa runt till olika marina verkstäder och be om prisuppgift på vinterförvaring. På en larmad marina kommer inte tjuven långt, avslutar Göran Södergren.

Även om inlåsning är det säkraste sättet att skydda sin motor finns många andra sätt som förhindrar eller försvårar för tjuvarna. På svedea.se finns en rad handfasta råd och tips för alla som månar om sin båt.

För mer information kontakta:

Göran Södergrenproduktchef båtförsäkring08-790 03 11goran.sodergren@svedea.se

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.