Sök på Svedea.se

2011-01-27

På Två Hjul – rivstart för Svedea Motorförsäkring och Team CaWalli

Motorcykelmässan På Två Hjul markerar starten på motorcykelsäsongen och i år även starten för Svedea Motorförsäkring, ett helt nytt namn inom försäkring av MC och entusiastbilar.

Inte mycket har hänt de senaste tio åren när det gäller försäkring av motorcyklar i Sverige. Det har missgynnat kunderna anser Svedea Motorförsäkring som nu kliver in på marknaden med målsättningen att förändra.

– Branschen har stått stilla i mer än tio år och vi ser stora möjligheter att göra skillnad säger Olle Molin, operativ chef för Svedea Motorförsäkring. Vårt erbjudande kommer att vara både enklare och mer anpassat till nuläget – marknaden har förändrats väsentligt under senare år och det ska naturligtvis avspeglas i vårt erbjudande och våra premier.

Svedea Motorförsäkring är en del av Svedea Specialförsäkring som är ett uttalat nischbolag. Idén är att konkurrera i utvalda nischer med medarbetare som besitter djup kompetens och brinner för sin uppgift.

– Motorcyklar och entusiastbilar representerar allt vi står för. Antingen förstår man vad som gäller eller så inte. Våra medarbetare lever med och för motorsport och vet vad kunderna efterfrågar. Det är det som skiljer oss från konkurrenterna, säger Pär Petterson, VD för Svedea Specialförsäkring.

En självklarhet för Svedea Motorförsäkring är ett aktivt deltagande i svensk motorsport. I samband med På Två Hjul kungörs följdriktigt ett samarbete med Team CaWalli och förarna Freddy Papunen och Petter Jansson, nestor och runner up i Pro Superbike.

– Vi önskar Freddy och Petter ett mycket framgångsrikt 2011, säger Olle Molin. Vi delar samma passion för sporten och det är med stor glädje vi bidrar till deras redan framgångsrika karriärer.

För mer information, kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se
Pär Petterson, VD Svedea Specialförsäkring, 070-773 17 07, par.pettersson@svedea.se

Svedea Motorförsäkring är ett affärsområde inom Svedea Specialförsäkring, ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram