Sök på Svedea.se

2015-01-21

Nytt år för Svedeas MC-stipendium

För fjärde året i rad utlyser Svedea ett stipendium som ger blivande hojåkare en kostnadsfri intensivkurs för mc-körkort. Årets ansökningsperiod startar i samband med MC-mässan och initiativet prisas i branschen.

Svedea inrättade MC-stipendiet 2012 för att bidra till att fler skaffar sig behörighet att köra motorcykel. Stipendiet ger en kostnadsfri intensivkurs för mc-körkort och har hittills hjälpt 16 personer att ta sig ut på vägarna. Intresset har vuxit år för år och förra året ansökte över 1 000 personer om stipendiet.

– Jag tycker att det är fantastiskt att Svedea engagerar sig i branschen på det här sättet och ger fler möjlighet att ta mc-kort Det behövs många krafter som tillsammans kan säkra återväxten bland hojåkarna, säger Jesper Christensen, generalsekreterare på Sveriges MotorCyklister (SMC).

Årets stipendium kommer att delas ut till sex personer som får gå en intensivkurs under två veckoslut, 22–24 maj och 6–8 juni. Utbildningen genomförs i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping. För att kunna söka stipendiet krävs att man är minst 24 år gammal, har körkort för bil och baskunskaper i mc-körning. Vilka årets stipendiater blir meddelas den 20 april.

– Det finns många som går i tankar om att ta mc-kort men bland annat ekonomin kan göra det svårt att komma till skott. Det känns väldigt bra att vi genom MC-stipendiet kan ge fler möjlighet att uppleva glädjen i att köra motorcykel, säger Olle Molin, produktchef mc på Svedea.

Ansökan till MC-stipendiet 2015 kan ske från och med torsdag 22 januari på svedea.se/mcstipendiet

För mer information kontakta:
Olle Molin, produktchef mc, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram