Sök på Svedea.se

2020-01-29

Nyhet! Svedea lanserar båtförsäkring för inombordare med koll på båtens värde

För ett år sedan lanserade Svedea branschens första båtförsäkring för utombordare som håller koll på båtens marknadsvärde. Nu är det inombordarnas tur. Med rätt försäkringsvärde blir det både enklare och billigare för båtägaren.

För båtar styrs försäkringspremien till stor del av båtens marknadsvärde. Tidigare var det ägarens ansvar att hålla koll på båtens värde och meddela det till försäkringsbolaget. Utan uppdatering i takt med att båten sjunker i värde blir den med tiden överförsäkrad och försäkringspremien för hög. Med Svedeas nya försäkring, som nu gäller även inombordare, slipper båtägaren tänka på båtens marknadsvärde.

– Det är lätt hänt att glömma meddela båtens värde varje år till sitt försäkringsbolag. Enligt vår senaste Båtlivsundersökning som släpps på fredag uppger närmare 70 % att de aldrig har uppdaterat marknadsvärdet på sin båt. Det innebär att man på sikt riskerar att betala för mycket i premie och dessutom bli väldigt besviken på ersättningen om båten blir totalskadad, säger Göran Södergren, produktchef för båtförsäkring på Svedea.

Register med tusentals båtmodeller

Grunden för det nya sättet att beräkna båtförsäkringens premie är ett omfattande register med tusentals båtmodeller, från och med nu både utombordare och inombordare. Genom att ha uppgifter om båtmodell, årsmodell och motor anpassas premien automatiskt och mer detaljerat i förhållande till risken.

– Bakgrunden till att vi har gjort om det här gammalmodiga sättet att beräkna premier är att göra det enklare och billigare för landets båtägare. Över tid kan man spara tusentals kronor utan att behöva bevaka värdet själv. Efter ett framgångsrikt år för båtägare med utombordare är vi nu glada att kunna erbjuda detsamma för dem med inombordare, säger Göran Södergren.

För mer information kontakta:

Göran Södergren

produktchef båtförsäkring

08-790 03 11 goran.sodergren@svedea.se

Facebook

Instagram