Sök på Svedea.se

2014-04-11

Mc-försäkring från Svedea kommer bäst ut i prisjämförelse

Mc-tidningen BIKE presenterar i sitt aprilnummer en omfattande försäkringsjämförelse där de bland annat har undersökt vad det kostar att försäkra fjorton motorcyklar hos sju olika bolag. För mer än hälften av motorcyklarna erbjuder Svedea det lägsta priset på helförsäkring. Räknar man bort de mest extrema hojarna har Svedea det bästa priset i sju fall av tio.

I sin årliga försäkringsjämförelse ger tidningen BIKE en överblick över priser, självrisker och andra krav kopplade till mc-försäkring. BIKE har bland annat jämfört vad det kostar att försäkra sju nya och sju begagnade motorcyklar hos sju olika bolag. Det är en omfattande jämförelse där man tittat på halv- och helförsäkring och visar pris både för unga och äldre förare boende i stad och på landsbygd. I mer än hälften av fallen är det förmånligast att helförsäkra motorcykeln hos Svedea. Räknar man bort supersporthojarna är Svedea det mest förmånliga alternativet i nästan sju fall av tio (33 av 48).

– Att vi även i år kommer ut så bra i BIKE:s stora undersökning känns väldigt roligt. Vårt mål är att hålla en tydlig och rättvis linje i vår prissättning och ge kunderna en riktigt bra försäkring till ett bra pris vilket framgår av undersökningen. Det man också kan se är att det finns väldigt stora skillnader i branschen både i pris och i innehåll. För mc-ägaren kan det verkligen löna sig att se över sin försäkring, säger Olle Molin, operativ chef motor på Svedea.

Efter drygt tre år med mc-försäkring har Svedea nu närmare 50 000 hojåkare som kunder. Förutom den vanliga mc-försäkringen erbjuder bolaget även märkesförsäkring för Kawasaki, Harley-Davidson, Honda, Yamaha, Moto Guzzi, Gilera, Aprilia, Vespa och Piaggio. Svedea levererar också försäkring till BMW MC-klubben som är en av Sveriges största mc-klubbar.

– Vi sålde vår första mc-försäkring i mars 2011 och är redan nummer tre på marknaden. Hojåkarna har bra koll och vi upplever att de gillar vår specialisering och det vi kan erbjuda i form av försäkringsinnehåll, kontaktnät och snabb skadereglering, säger Olle Molin. 

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef motor, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Plc, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram