Sök på Svedea.se

2011-06-22

Lägst premie med söksystem hos Svedea Båtförsäkring

Stölderna av båtar och båtmotorer ökar och det blir allt mer intressant med stöldförebyggande utrustning. Inte minst blir försäkringspremien billigare. Insplanet har för tidningen Vi Båtägare gjort en premiejämförelse där Svedea Båtförsäkring är det mest förmånliga alternativet.

Insplanet har på uppdrag av tidningen Vi Båtägare jämfört vad det kostar att försäkra en båt med försäkringsvärde på 410 000, en Ryds 620 DCI, med och utan söksystem. Åtta försäkringsbolag fanns med i jämförelsen och Svedea Båtförsäkring erbjuder det lägsta priset, 7 916 kr respektive 6 729 kr. If och Trygg-Hansa utmärker sig med premier som är mer än dubbelt så höga.

– Roligt att vi i ännu en premiejämförelse är bäst i klassen. Undersökningen visar att det inte kostar mer att anlita ett specialistbolag som verkligen kan sin sak utan tvärtom är billigare. Det är anmärkningsvärt att det kan vara så stora prisskillnader mellan bolagen, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef på Svedea Båtförsäkring.

Ett flertal söksystem ger premierabatt hos Svedea, exempelvis Defa Tracking, GuardSystem/Trackguard, Kombiguard, Naveye, Pro Evolution, Trackme, Redknows Minifinder och Yachtsafe.

– Vi vill uppmuntra stöldförebyggande åtgärder och göra det enkelt för båtägarna att ta del av premierabatten. Därför kräver vi inte intyg om att stöldförebyggande utrustning är monterad i samband med teckning utan bara vid skada, säger Jonas Roberts.

För mer information:
Jonas Roberts, 070-712 50 47, jonas.roberts@svedea.se 

Svedea Båtförsäkring är ett affärsområde inom Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram