Sök på Svedea.se

2019-01-23

Klassiska Indian Motorcycle väljer Svedea

Indian Motorcycle:s första mc tillverkades 1901, vilket gör märket till USA:s äldsta. Nu har den pigga 118-åringen valt Svedea som försäkringspartner. Märkesförsäkringen kan nu köpas hos auktoriserade återförsäljare, både till begagnade och nya motorcyklar.

En av Indian Motorcycles grundare har svensk anknytning, ingenjören Oscar Hedström. Det var också han som satte nytt hastighetsrekord med en av sina motorcyklar 1903 med 90 km/h. En historisk händelse och imponerande hastighet för den tiden.

– Få märken kan göra större anspråk på benämningen klassiker än Indian. Märket har en lång och spännande historia, där de bland annat levererade 50 000 motorcyklar till den amerikanska militären under första världskriget. Vi är stolta över att få samarbeta med Indian Motorcycle, säger Stefan Karlsson, produktchef mc-försäkring på Svedea.

Den nya märkesförsäkringen är utvecklad i samarbete mellan Svedea och Indian Motorcycle Sverige. Försäkringen kan köpas både till nya och begagnade motorcyklar hos auktoriserade återförsäljare. Utöver ett av marknadens bredaste grundskydd ingår en unik allriskförsäkring, ofta benämnt drulleförsäkring.

– Vi har en lång historia och har avverkat en rad milstolpar sedan märket grundades i början på förra seklet. Därför känns det helt rätt att starta ett samarbete med en aktör som utmanar branschen och uppenbarligen kan det här med märkesförsäkringar för mc, säger Stephan Nordström, Sales Manager på Indian Motorcycle Scandinavia.

Med Indian Motorcycle utökar Svedea sin portfölj av märkesförsäkringar för mc och kan nu erbjuda totalt 14 stycken*, i särklass flest i Sverige. Läs mer om Svedeas märkesförsäkringar här.

* Bland annat för Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, Harley–Davidson®, Triumph, Indian Motorcycle, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggo och Vespa.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram