Sök på Svedea.se

2016-02-26

Ideellt arbete i skoterklubbar belönas med 100 000 kr

I Sveriges skoterklubbar sker största delen av allt arbete ideellt och många klubbar kämpar med ekonomin. Därför delar Skoterfonden för fjärde gången ut 100 000 kronor för att stötta klubbarnas arbete. I år får fyra klubbar dela på pengarna: Sandvikens skoterklubb, Borgafjäll skoterklubb, Woxnadalen Motorklubb och Österå Snöskoterklubb.

Skoterklubbarna står för en stor del av arbetet med att skapa möjlighet till bra och säker skoteråkning runt om i landet. Medlemmarna lägger ner tusentals timmar ideellt arbete men många klubbar kämpar ändå med ekonomin för att genomföra det arbete som krävs för att hålla leder och utflyktsmål i bra skick. För att stötta klubbarna inrättade Svedea därför Skoterfonden 2012 som varje år delar ut 100 000 kronor till projekt som främjar skoteråkandet, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse.

– Genom Skoterfonden kan vi vara med och stötta klubbarnas arbete för att förbättra och utveckla Skotersverige. Vi vill självklart att så många som möjligt ska få njuta av skoteråkning och att den ska vara så säker och trevlig som möjligt, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

Att skoteråkning är en aktivitet för alla tycker man i Sandvikens skoterklubb som väljer att anpassa sina skoterstugor så att de blir mer lättillgängliga även för rörelsehindrade. Övriga klubbar som får del av årets fondpengar är Borgafjälls skoterklubb, Woxnadalens Motorklubb och Österå Snöskoterklubb som alla ska genomföra projekt som ökar ledsäkerheten på olika sätt.

 

För mer information kontakta:
Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoterförsäkring, 0696-170 42, fredrik.lilliehook@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram