Sök på Svedea.se

2015-06-15

Hundförsäkring från Svedea - premiär idag!

Nu får Sveriges hundar och hundägare ytterligare ett försäkringsalternativ. Svedea vill bidra till förnyelse på hundförsäkringsmarknaden och erbjuder som första bolag en hundförsäkring med fri flytträtt och utan karens. En efterlängtad nyhet för uppfödare är också att försäkringen ger valpar skydd från dag ett. Den nya försäkringen kan tecknas från och med idag – via Svedeas kundnav, ombud och på www.svedea.se

Marknaden för djurförsäkring i Sverige har varit i stort sett oförändrad de senaste tjugo åren. En aktör dominerar stort och valmöjligheterna för hundägare har hittills varit begränsade. Möjligheten att byta försäkringsbolag har dessutom försvårats av att bolagen tillämpar begränsningar i försäkringsskyddet för hundar som tidigare under sin levnad varit sjuka eller skadade.

– En grundläggande idé bakom Svedea är att identifiera försäkringsområden där vi genom specialistkunskap kan göra skillnad och driva utvecklingen framåt. Djurförsäkring passar mycket väl in i den strategin. Konkurrensbilden pekar på att det finns utrymme för fler och enligt vår bedömning har befintliga bolag inte varit lyhörda för kundernas behov, säger Pär Petterson, VD för Svedea. 

Svedea har till satsningen på hundförsäkring rekryterat ett flertal erfarna branschspecialister. Anders Mellberg, tidigare VD för Agria och Odd Einar Bruem, tidigare skadechef på Agria, har lett utvecklingen av det nya produktområdet.

– På Svedea har vi fått möjligheten att skapa ett djurförsäkringskoncept som utgår från de behov som vi vet finns på marknaden. Vi kommer att utmana befintliga försäkringar med många unika fördelar och blir ett prisvärt alternativ för flertalet av landets hundägare, säger Anders Mellberg, affärsutvecklare för djurförsäkring på Svedea.

– Det är ett privilegium att få vara med och bygga en verksamhet från grunden och jag har verkligen sett fram emot premiären. Alla hundägare jag möter har visat ett stort intresse för vår satsning och det känns skönt att äntligen kunna berätta om vår nya försäkring och de fördelar den ger många hundar och hundägare, säger Odd Einar Bruem, produktchef för djurförsäkring på Svedea.

Några av de fördelar som bara Svedea erbjuder

  • Fri flytträtt
  • Ingen karenstid vid införsäkring
  • Valpförsäkring från dag ett


För mer information kontakta:


Odd Einar Bruem, produktchef djurförsäkring, oddeinar.bruem@svedea.se, 08-790 03 33
Anders Mellberg, affärsutvecklare djurförsäkring, anders.mellberg@svedea.se, 08-790 03 31
Pär Pettersson, VD, par.pettersson@svedea.se, 08-790 03 01

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram