Sök på Svedea.se

2015-12-16

Hjälmtvång kan ge billigare skoterförsäkring

En lag om hjälm för skoteråkare har diskuterats under lång tid. Svedea konstaterar att fler hjälmar skulle minska risken för skallskador vilket bör bidra till lägre skadekostnader. Något som på sikt skulle kunna leda till billigare försäkringar.

En lag om hjälmtvång vid skoterkörning har diskuterats flitigt under många år. Blir det verklighet kan det på sikt leda till billigare försäkring för snöskoteråkarna.

– Risken för skallskador minskar om man använder hjälm när man åker skoter. Så skulle alla använda hjälm borde det i förlängningen leda till lägre skadekostnader. Det i sin tur skulle kunna ge lägre försäkringspremier, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

Redan i dag är det många skoteråkare som har hjälm när de kör. I en kundundersökning som Svedea gjort svarar 83 procent av de 1 600 skoteråkare som deltog att de använder hjälm. Samtidigt är det bara hälften som säger att de vill ha en lag om hjälmtvång.

– Att folk är emot en sådan lag behöver inte innebära att de inte använder hjälm. Snarare kan det kanske vara tvärtom – använder man själv hjälm och umgås i grupper där det är självklart ser man inte poängen med en lag. Eller så tycker man att det är upp till varje person att själv välja hur man vill göra, säger Fredrik Lilliehöök.

– Vad vi kan se finns det i stort ett ökande säkerhetstänkande vilket vi är väldigt positiva till. Det är självfallet något vi vill uppmuntra och vi ser över möjligheten att rabattera försäkringen för kunder som använder skyddsutrustning när de kör skoter, fortsätter Fredrik Lilliehöök.

För mer information kontakta:
Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoterförsäkring, 0696-170 42, fredrik.lilliehook@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram