Sök på Svedea.se

2017-07-03

Firmans dator utan försäkringsskydd på semestern

Sommar är för de flesta lika med sol, bad och värme. Men för många småföretagare kan jobbet inte läggas helt åt sidan och därför är det naturligt att både jobbmobil och dator följer med på semestern. Risken att det blir ett kostsamt val är dock stor – många företagsprylar står nämligen utan försäkring under privata resor.

I dagens arbetsliv är dator och mobiltelefon nästintill oumbärliga. Och för småföretagare kan det bli både stökigt och kostsamt om något händer med de viktiga arbetsredskapen. Under sommaren ökar risken för skador då mobil och dator ofta tas med på semestern där både risken för stöld och andra skador är högre. Många känner inte heller till att jobbmobil och jobbdator kan sakna försäkringsskydd när man tar med dem på privata resor.

– Det är viktigt att kolla upp hur ens företagsförsäkring gäller om något skulle hända med jobbmobil eller jobbdator under en privat semesterresa. I många fall gäller inte försäkringen under semester utan bara under arbetstid. Och en hemförsäkring gäller inte för sådant som köpts i företaget, säger Jonas Nilsson som jobbar med företagsförsäkring på Svedea.

– När du kollar upp din företagsförsäkring, glöm inte att slänga ett öga på självrisken för allriskskador – vilket oftast är den del av försäkringen som ersätter oförutsedda skador på dator och mobil. Vissa företagsförsäkringar har så pass höga självrisker att skyddet för mindre prylar som till exempel mobiler blir nästintill obefintligt, fortsätter Jonas Nilsson.

Så skyddar du dina jobbprylar i sommar

  • Se till att du har en försäkring som gäller för din företagsmobil och företagsdator även när du är på privat semesterresa. Och glöm inte att kolla självrisken för allriskskador.
  • Lämna inte dator eller telefon där det är stor risk att de stjäls, till exempel synligt i bilen eller under en filt på stranden.
  • Låt inte dator eller mobil utsättas för hög värme eller direkt solljus. Värme kan bland annat orsaka prestandaförsämringar eller hårddiskkrasch.
  • Blir din dator, mobil eller surfplatta fuktig eller blöt bör du låta den torka innan den startas om igen. Det bästa är att lämna in den till en specialist.

 

För mer information kontakta:
Jonas Nilsson, 08-790 03 47, jonas.nilsson@svedea.se

 

 

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram