Sök på Svedea.se

2016-06-12

Fem tips för dig som tar med jobbdatorn på semestern

Semestertiderna är här vilket för många betyder sol, bad och värme. För småföretagare som inte kopplar ur helt och tar med sig jobbdator och telefon på semestern finns det några saker man bör tänka på.

Dator och mobiltelefon är för många företagare de viktigaste arbetsredskapen och om något händer med dem kan det bli både stökigt och kostsamt. Under sommaren ökar risken för skador då många tar med sina arbetsverktyg även på semestern.

– Innan man åker iväg på semester är det bra att känna till hur ens företagsförsäkring gäller för just mobil, dator och surfplatta. I vissa fall är självrisken så hög att man inte får ut något om de skulle skadas eller bli stulna. Eller så gäller försäkringen inte under semester utan bara under arbetstid. För oss är det viktigt att se till småföretagarnas behov och därför har vi skapat en särskild allriskförsäkring med låg självrisk som gäller både under arbetstid och fritid, säger Jonas Nilsson som jobbar med företagsförsäkring på Svedea.

Så skyddar du dina jobbprylar i sommar

  • Låt inte dator eller mobil utsättas för hög värme eller direkt solljus. Värme kan bland annat orsaka prestandaförsämringar eller hårddiskkrasch.
  • Om din mobil eller dator överhettas och stängs av så vänta med att starta om den tills den har svalnat.
  • Lämna inte dator eller telefon där det är stor risk att de stjäls, till exempel synligt i bilen eller under en filt på stranden.
  • Blir din dator, mobil eller surfplatta fuktig eller blöt bör du låta den torka innan den startas om igen. Det bästa är att lämna in den till en specialist.
  • Vid åskväder bör du alltid slå av dator och router samt dra ur alla sladdar för att minska risken för skador.

 

För mer information kontakta:
Jonas Nilsson, 08-790 03 47, jonas.nilsson@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram